Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mobutu2: Macron zaparkuje Triomphanty w Głębi Landsort i wyceluje w Leningrad to go będą mogli Rosjanie nienawidzić w ich ulubiony sposób, tą mieszanką nienawiści, strachu i podziwu przeradzajacego się w uwielbienie.
  • Odpowiedz
@mobutu2: tak, łagodni jak baranki... Tacy wspaniali... Takie brednie to możesz opowiadać u Sołowjowa.
Tam naczelną zasadą jest daj, bo mi się należy, bo mam rosyjska duszę i cierpię. Jak nie dasz to zamorduję. Wziatki (łapówki) to już mistycyzm. I to od setek lat. System zbudowany tak, że trzeba dawać i brać. Chcesz zostać policjantem/milicjantem? Płać, odbierzesz od stojących niżej w hierarchii. W Rosji carskiej brało się pożyczki na łapówkę,
  • Odpowiedz
@mobutu2:

a przykład, Polaków Rosjanie postrzegają neutralnie, a nawet, ze względu na ich podobieństwo do siebie, raczej pozytywnie.

A ja słyszałem że Polska w rosji jest pierwsza jako ten zły
  • Odpowiedz
  • 0
Drogi @Rasteris:, widać, że interesowałeś się tym tematem i nawet coś wiesz, ale wszystkie twoje informacje są prostopadłe do rzeczywistości.
Na przykład informacje o carskiej Rosji czerpiesz z książek napisanych w Rosji Radzieckiej. Oczywiście jest tam napisane o 300 latach ucisku i kompletnego upadku wszystkiego i wszystkich.
Informacje o Federacji Rosyjskiej czerpiesz z artykułów pisanych przez emigrantów politycznych i Ukraińców, oczywiście znowu będzie też samo - Rosja na skraju przepaści,
  • Odpowiedz
  • 1
do twoich urojonych zasad

@Hoisin_Sticky_Ribs: To nie są moje zasady, tylko zasady grzecznej dyskusji na Wykopie, jeśli uważasz temat poruszony przez autora za interesujący, to dajesz innym użytkownikom możliwość zwrócenia na ten wpis uwagi przez plusa.
  • Odpowiedz
@mobutu2: myśle że mamy do czynienia z nadmiarem rosyjskich działań w polskim internecie, zaplanowanych działań profesjonalistów.
O tobie tak nie myśle i nawet trochę szanuje takie próby przedstawiania rosyjskiego punktu widzenia, jednak te działania inspirowane "z góry" znacznie nastawiają mnie przeciw jakiemukolwiek rosyjskiemu przekazowi.
Wychodzę z założenia że Rosji rozumem nie da się pojąć, można w nią tylko wierzyć, a my Polacy już mamy w co wierzyć, Tiutczewowi przeciwstawiać powinniśmy
  • Odpowiedz
@mobutu2: a tak już z ciekawości chciałbym o coś spytac.
Mam nadzieję że wytłumaczyłem się jakoś z moich wcześniejszych uszczypliwości to nie będziesz miał za złe i odpowiesz.
Widze z wpisów że i historia się troche interesujesz a trafiłem ostatnio na pewną ciekawostke, podobno pochodząca z rosyjskich kręgów naukowych alternatywna do tej nauczanej w Polsce historie ekspansji Słowian.
U nas uczą że słowianie wymaszerowali gdzieś z Bagien Polesia, przeszli przez Ukraine, gdzieś
H.....s - @mobutu2: a tak już z ciekawości chciałbym o coś spytac. 
Mam nadzieję że w...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz