Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #feels #zalesie

Rano wstaję zmęczony, brak we mnie entuzjazmu i chęci do życia. Gdy zwierzam się kolegom to mówią żebym skończył pieprzyć, mam zone i dzieci, dobrze zarabiam, mam nowe auto i swoje mieszkanie w warszawie.
Co mi po tym gdy czuje sie nieszczęśliwy.
Nienawidzę swojej pracy, nie daje mi w ogóle satysfakcji poza finansową.
Moja żona to pierdoła, dwie lewe ręce do wszystkiego, niesamodzielna, o wszystkim muszę pomyśleć ja lub wyznaczyć co ona ma robić. Nie podoba mi się, opycha się słodyczami i ogląda seriale, jest nudna jak flaki z olejem.
Nie mam nawet chwili dla siebie, bo dzieciaki ciągle wymagają uwagi i opieki. Na każde wyjście z domu zona wpycha mi jednego albo drugiego syna. Jak wyjde gdzies sam to potem mnie nęka pytaniami kiedy bedziesz kiedy wrocisz, a pare dni pozniej robi wyrzuty ze ona musi z nimi sama siedziec bo mnie nie ma w domu.
Gnieździmy sie we czworo w 60m mieszkaniu zawalonym po brzegi, bo ona niczego nie potrafi sie pozbyc, tylko donosi nowe rzeczy.
Nie mam czasu ani miejsca dla siebie.
Nie mam nikogo bliskiego w wielkim obcym mieście.
Gdy się komuś zwierzam to patrzy na mnie jak na wariata. Przeciez masz wszysttko czego ty chcesz wiecej?
Nie wiem co mam z tym zrobic zeby byc znowu szczesliwym.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Masz wszystko, co kazali Ci mieć - żonę, dzieci, pieniądze, mieszkanie - tylko zapomnieli powiedzieć, że to nie daje sensu, jeśli w tym wszystkim nie ma Ciebie. To nie Ty jesteś problemem. Problemem jest to, że od lat spełniasz cudze oczekiwania, aż zapomniałeś, czego sam chcesz. I teraz dusisz się w swoim własnym życiu.

Nie jesteś wariatem. Jesteś gościem, który stanął w miejscu i zrozumiał, że to nie jest kierunek,
  • Odpowiedz
ano wstaję zmęczony, brak we mnie entuzjazmu i chęci do życia. Gdy zwierzam się kolegom to mówią żebym skończył pieprzyć, mam zone i dzieci, dobrze zarabiam, mam nowe auto i swoje mieszkanie w warszawie.

Co mi po tym gdy czuje sie nieszczęśliwy.

Nienawidzę swojej pracy, nie daje mi w ogóle satysfakcji poza finansową.

Moja żona to pierdoła, dwie lewe ręce do wszystkiego, niesamodzielna, o wszystkim muszę pomyśleć ja lub wyznaczyć co ona ma robić. Nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dorosłe życie nie jest usłane różami, a pieniądze to nie wszystko (oraz to co za te pieniądze możesz kupić - w Twoim przypadku mieszkanie oraz nowy samochód).

Wygląda na to, że wybrałeś złą kobietę na żonę, taką, która Ci nie odpowiada. Choćbyś był milionerem, to nie będziesz szczęśliwy, bo większość swojego czasu poświęcasz rodzinie (oraz żonie), z której nie jesteś zadowolony.

Pocieszę Cię, nie jesteś jedyny. Jest mnóstwo facetów
  • Odpowiedz
Moja żona to pierdoła, dwie lewe ręce do wszystkiego, niesamodzielna, o wszystkim muszę pomyśleć ja lub wyznaczyć co ona ma robić. Nie podoba mi się, opycha się słodyczami i ogląda seriale, jest nudna jak flaki z olejem.

@mirko_anonim: ej Kaziu, ale to Ty sobie taką wybrałeś.

Powszechnie wiadomo że wybór odpowiedniego partnera determinuje 90% szczęścia w życiu, ale widziały gały co brały. Trzeba było się zastanowić nad tym wcześniej zamiast
  • Odpowiedz