Wpis z mikrobloga

Macie 4 opcje w podobnej cenie - co byście wybrali? :D
#nieruchomosci #ankieta

Jaka chata wariacie?

• Kawalerka w ''apartamentowcu'' w dużym mieście 6.0% (20)
  • 3 pokoje w bloku z wielkiej płyty z lat 70 23.0% (76)
  • 80m2 segment na łanowym osiedlu pod miastem 18.7% (62)
  • Duża działka i dom 150m2 na zadupiu 39.0% (129)
  • Sprawdzam 13.3% (44)

Oddanych głosów: 331

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarianoaItaliano: wybór zależy od indywidualnej osoby i prowadzonego stylu życia. Ja sam wybrałbym dużą działkę i dom na zadupiu bo na teraz pracuję zdalnie. Ale jeśli ktoś nigdy nie będzie miał opcji pracy zdalnej to chyba zrozumiałe że musi mieszkać blisko miasta jeśli tam ma pracę tylko. Tak samo jeśli ktoś łazi po klubach i restauracjach to też musi mieszkać bliżej miasta.
  • Odpowiedz
  • 22
@MarianoaItaliano: ja kiedys wybudowalem dom 150m2 na zadupiu pod duzym miastem i musialem pozniej kupowac mieszkanie, bo rodzina sie zbuntowala, ze dojazdy to za duza strata czasu plus wykluczenie spoleczne dzieci. Wielka plyta jest zawsze na plus z racji infrastruktury.
  • Odpowiedz
@bst: Szkoda placu i domu z jednej strony, ale w sumie masz rację. Jak mieszkasz w okolicy gdzie za bardzo nie ma co robić, jest cisza i tylko cisza - dzieci są też dzisiaj inne że nie wyjdą pojeździć sobie na rowerach czy poganiać się na podwórku z innymi dziećmi z okolicy więc potrzebują też jakiegoś kina, galerii czy coś a nie siedzieć na chodniku jak wcześniejsze pokolenie.

Co do
  • Odpowiedz
  • 2
@MarianoaItaliano: Jak kupowalem pierwsze mieszkanie w wielkiej plycie, tez tak trabili, a bylo to ponad 20 lat temu Jak kupowalem drugie, to dalej tak gadali. A tymczasem bloki sa remontowane, ocieplane. Balkony wymieniane. Jest zielono, do szkoly jest 100m, 150 do malego marketu. Wg mnie w duzym miescie, do czasu az nie nastapi zalamanie demograficzne, te bloki pozostana w cenie. Trzeba tylko wybrac madrze. Bo pewnie sa rejony, jakies blokowiska
  • Odpowiedz