Wpis z mikrobloga

@n_____S: Czy wy naprawdę nie możecie pojąć, że te promocje są właśnie dlatego, bo ludzie NIE KUPUJĄ piwa tak dużo jak dawniej?!
  • Odpowiedz
  • 0
@cyk21: czyli dawniej było więcej alkoholików i sklepy chcą, by znowu było tylu ludzi uzależnionych od alkoholu. Dlatego też populacja alkoholików wzrasta. Stary sposób dilerów - sprzedać taniej na początku, a potem już kupi w każdej cenie, bo będzie uzależniony.
  • Odpowiedz
@cyk21: nie, akurat wg oficjalnych danych konsumpcja alkoholu w Polsce wzrasta i widzi to każdy gołym okiem kto chodzi do takiej Żabki z rana. A jak nie widzi to sobie może też zobaczyc na oficjalne dane.
Kiedyś nie było po prostu żabek, lidlów i biedronek. Czyli paradoksalnie konkurencja była mniejsza i możliwości dyskontu uboższe. Osiedlowy sklepik nie może sobie pozwolić na taką promocje. Nawet hurtownik mu po takiej cenie nie
  • Odpowiedz
@enten: To ciekawe, bo cała branża producentów jest w kryzysie właśnie ze względu na coraz mniejszy popyt: młodzi zwyczajnie nie chcą pić alko.

To pokaż te oficjalne dane, bo obserwacje z żabki to żaden dowód.
  • Odpowiedz
Populacja alkoholików wzrasta

@n_____S: Dobrze, ale zdajesz sobie sprawę z tego iż również w takiej promocji można kupić p--o bezalkoholowe, co od jakiegoś czasu robi relatywnie coraz więcej ludzi? Bo puszka piwa bezalkoholowego kosztuje 500 ml 4-5 zł a mała Coca-Cola lub coś podobnego tyle samo? Poza tym kupno 12 piw nie musi oznaczać, że od razu to wypijesz na raz. Nawet więcej normalni ludzie raczej tak nie robią.
Cztero0404 - >Populacja alkoholików wzrasta

@n_____S: Dobrze, ale zdajesz sobie spra...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-04-29_204031_www.google.com

Pobierz
  • Odpowiedz
Czy wy naprawdę nie możecie pojąć, że te promocje są właśnie dlatego, bo ludzie NIE KUPUJĄ piwa tak dużo jak dawniej?!

@cyk21: Ziomek. Niektórzy ludzie nawet nie mogą pojąć, że jeśli jest taka promocja to nie oznacza, że musisz od razu kupować xD
  • Odpowiedz
Dlatego też populacja alkoholików wzrasta.

@n_____S: Nie prawda. To kłamstwo, wzrasta od tego w zależności od kogo zapytasz. Nie wiem ile masz lat i skąd jesteś, ale ja pamiętam iż kiedyś wychodząc z domu jako dzieciak na praktycznie każdym osiedlu na co drugiej ławce był jakiś menel lub patusy inne dziś tego nie ma, to wymarło.
  • Odpowiedz
nie, akurat wg oficjalnych danych konsumpcja alkoholu w Polsce wzrasta i widzi to każdy gołym okiem kto chodzi do takiej Żabki z rana.

@enten: Nie wiem. Ja tam z randa widzę, że na przykład dzieciaki kupują hot doga na śniadanie
  • Odpowiedz
w takim razie, tak jak napisałem, trzeba się cieszyć, że jednak nie wzrasta!

@n_____S: Jeśli już mowa o nowych-starych problemach z alkoholem to moim zdaniem na przykład problemem jest to, że niektórzy swoje nadużywanie na przykład usprawiedliwiają tym, że zamiast pić Tatrę, Harnasia, Żywca, Perłę wszyscy wiemy o co chodzi tak, tanie chamskie p--o to oni piją kraftowe które jest droższe więc ich zdaniem nie są alkusami. Poza tym też
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Cztero0404: jest to pewnego rodzaju traktowanie zła (picie alkoholu) jak dobro (Twoje przykłady), a dobro jak zło (tu moje przykłady: "ze mną się nie napijesz?", "nie pijesz? Konfident.", "nie pijesz? Ale ci*ka."), a wiadomo co w Biblii o tym napisano:
Iz 5:20 UBG "Biada tym, którzy zło nazywają dobrem, a dobro złem; którzy ciemność uważają za światłość, a światłość za ciemność; którzy gorycz uważają za słodycz, a słodycz za gorycz!"
  • Odpowiedz