Wpis z mikrobloga

Jakoś w tym tygodniu pewien Mirek wrzucał wpis że schudł 40 kilo, i mu przykro bo ludzie teraz mu p------ą że na pewno tego nie utrzyma i będzie efekt jojo. I tak naprowadziło mnie to na przemyślenia że naprawdę mało kto jest w stanie cieszyć się z czyjegoś sukcesu - większość ludzi za wszelką cenę stara się go umniejszać aby samemu poczuć się lepiej.

Analogiczyna sytuacja jak u mirka była u mnie: Połowę życia byłem spasiony w opór - mówili aby schudnąć, potem niedożywiony przez dłuższy czas - mówili aby przytyć. Teraz już kilka ładnych lat siłownia, zdrowe odżywianie się, obiektywnie rzecz biorąc wyglądam super i sam się sobie podobam nareszcie - to mi p------ą ci sami ludzie że po co być tak dużym lepiej jak byłem chudy xD

Ciekaw jestem czy to typowo polska mentalność bycia s----------m i chrześcijańskie przykazanie nienawiści do bliźniego swego, czy to uniwersalne ludzkie zachowanie xD

#przemyslenia #przemysleniazdupy
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoriuszka: Najprawdopodobniej masz po prostu problem braniem do siebie czyichś opinii, zauważasz tylko te negatywne i je ekstrapolujesz na jakaś polską mentalność.
Typowa polska mentalność, narzekactwo i ciągłe niezadowolenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz