Wpis z mikrobloga

Tesla by mogła w tym sprawozdaniu finansowym przedstawić, że jest na skraju bankructwa, ale wystarczy że Elon pierdnie i akcje lecą w górę.
Niech ktoś mi to wytłumaczy xD #tesla #gielda
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@StdPtr: ja rozumiem, że to mogło działać jak Tesla zwiększała swoją sprzedaż rok do roku albo jak Trump wygrał wybory i Elonowi się to mogło opłacić ale teraz?
  • Odpowiedz
  • 2
@Vateusz23: która maluje się w kolorowych barwach. W końcu robotaxi, które już kilka razy nie wypaliło w stanach, fsd które nie działa dobrze, roboty autonomiczne czy same elektryki które już na tym etapie mają ogromną konkurencję z Chin i spadająca sprzedaż Tesli to nic w porównaniu z tym, że ELON WRACA i nie będzie już siedział w DOGE xd
  • Odpowiedz
  • 0
I zapomniałem dodać xAI, gdzie Tesla bezpośrednio miała tworzyć AI xD I nie mówię, że te akcje spadną. Bawi mnie po prostu, że rosną bo tak jak napisałem wyżej - ta firma może być na skraju bankructwa nawet ale wystarczy, że Elon tweeta napisze i będzie git xd
  • Odpowiedz
  • 0
@anonimowy_programista:

A potem był wzrost 20x... i wielkie zdziwienie co niektórych. A naprawdę zaczęło rosnąć wtedy, gdy teza bardzo dobrych zarobków zaczęła się już objawiać w zeznaniach finansowych. 5-6 lat to nie tak długo. Bardzo wielu inwestorów liczy dokładnie na powtórzenie tego samego scenariusza. Dlatego pozycjonują się wcześniej i budują swoje pozycje.

Ok, czyli analiza wsteczna. Jak optimus powstanie za 10 lat to nie wiem co będzie mógł zebrać z
  • Odpowiedz