Wpis z mikrobloga

Mirki, pytanie do ekspertów bo się stresuję. Wymusiłem pierwszeństwo na radiowozie, policja wydała krótki sygnał dźwiękowy, nie wiedziałem jak się zachować, zjechałem na lewy pas i kontynuowałem jazdę. Na skrzyżowaniu radiowóz zatrzymał się na mojej wysokości na prawym pasie i wywiązał się następujący dialog:
-Chce Pan jeszcze raz prawo jazdy robić?
-No lepiej byłoby nie...
-No to lepiej nie.
Kontynuowaliśmy jazdę swoimi pasami, około pół kilometra dalej radiowóz zjechał przede mną na mój pas, zawrócił a ja jechałem dalej prosto. Pytanie następujące - czy to było zatrzymanie, a ja się do tej kontroli nie zatrzymałem? Policjanci nie wydali żadnego polecenia, był tylko krótki dialog jak wyżej.
#prawojazdy #motoryzacja #policja
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anawa73:

UWAGA posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś
  • Odpowiedz
@Anawa73: posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z Rumuni.
Pracujesz w zakładzie fryzjerskim 2 km od
  • Odpowiedz
@Anawa73: ale farta masz :D po prostu następnym razem zrób tak by pojazd uprzewilejowany miał miejsce Cię ominąć/wyminąć/wyprzedzić nie musisz stawać do 0, ważne, żebyś ZROBIŁ MIEJSCE.
  • Odpowiedz
  • 0
@Erwos: Miejsce tam mieli. Trzy pasy, wszystkie wolne, radiowóz był jedynym pojazdem poruszającym się od poprzedniego skrzyżowania. Sytuacja jak na załączonym obrazku. Niestety zaparkowane z lewej strony samochody mocno ograniczały widoczność, radiowóz zauważyłem dopiero po przekroczeniu linii warunkowego zatrzymania.
Anawa73 - @Erwos: Miejsce tam mieli. Trzy pasy, wszystkie wolne, radiowóz był jedynym...

źródło: obraz_2025-04-23_154358791

Pobierz
  • Odpowiedz