Wpis z mikrobloga

Chciałbym przenieść się z banku Pekao w którym wziąłem bk2 bo obsługa i bezpieczeństwo to porażka. Dla kontekstu nie mogę się zalogować moim hasłem jedyna opcja to jak automatycznie loguje po zmianie. Od miesiąca ten problem, zero pomocy stracony czas w placówce baba mówi ustaw pan takie hasło i dyktuje przy wszystkich. Potem tego nie mogę zmienić bo online się nie da zalogować. Reklamacja odrzucona, DRAMAT. Nie polecam nikomu trzymać tam środków.

Ale do rzeczy: Mam w bk2 ten standardowy zapis że musi wpływać X z tytułu o umowy o pracę i teraz pytanie jak oni to weryfikują tzn czy jak będę przelewał X miesięcznie z innego konta to mi zwiększą raty? W banku jak przy podpisywaniu pytałem gość mowil ze koniecznie od pracodawcy to musi wpadać. Jak to wygląda w praktyce i co mogę tutaj zrobić żeby uwolnić się od tego kretynskiego banku i mieć tam tylko bk2?

#pekao #bk2 #kredyt #bezpiecznykredyt #bankowosc #banki
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blomex: tak ale nie jestem pewny czy to legitne przy bk2, może @marcpol jest zorientowany?

@Tashan1337: Zlecenie stałe nie łamie warunków BK2.

Co do wymaganych wpływów na konto - Pekao SA miało co najmniej kilka wersji umów kredytowych w tym czasie. Różniły się między innymi wymogiem wpływu wynagrodzenia. Trzeba zweryfikować Twoją umowę, aby sprawdzić czy możesz bez konsekwencji przelewać do Pekao SA tylko środki na ratę, a
  • Odpowiedz