Aktywne Wpisy

Volantie +12
Kolejny z armii java developerow.
Ale dziwne, przeciez:
Ma prawie 7 lat doświadczenia w it
uczyl sie po godzinach,
ma wyksztalcenie informatyczne,
ma jakies certyfikaty
Ale dziwne, przeciez:
Ma prawie 7 lat doświadczenia w it
uczyl sie po godzinach,
ma wyksztalcenie informatyczne,
ma jakies certyfikaty

źródło: temp_file5153487652459491628
Pobierz
#rozowepaski #offroad
Chłop jak sie rozbije autem to podaje lokalizacje i zdjęcie uszkodzenia. Tymczasem baby xD
Chłop jak sie rozbije autem to podaje lokalizacje i zdjęcie uszkodzenia. Tymczasem baby xD

źródło: image_picker_71C51CC3-53D0-4078-91EF-5E2A774B86FB-22625-000005B3BA2AA49C
Pobierz
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko co się dało, nagle stają się kaznodziejami trzeźwości. „Już nie piję. A-----l to trucizna. Ludzie, obudźcie się!” No wow, dzięki za TED Talk.
Ale też mnie to wkurza. Bo mam wrażenie, że zamiast szukać balansu, coraz więcej osób wpada w skrajności. Kiedyś normą było przesadzić, teraz normą staje się całkowita abstynencja. A jak jesteś gdzieś pośrodku – potrafisz napić się dla przyjemności, ale nie tracisz kontroli – to już jesteś „niewybudzony”, „niewolnik kultury alkoholu”. Dajcie spokój.
Nie chodzi mi o to, że nie wolno nie pić – każdy ma swoje powody. Ale kiedy ta decyzja staje się manifestem tożsamości, misją i pretekstem do oceniania innych, to coś tu się przestawia. To trochę jak z dietami – ktoś przechodzi na keto i nagle gardzi wszystkimi, którzy jedzą bułki. Teraz mamy ludzi na „diecie zero procent” i robią dokładnie to samo.
Mam tylko jedno pytanie: kiedy przestaliśmy być normalni? Kiedy umiejętność zachowania umiaru przestała być wartością? Nie każdy, kto pije, ma problem. I nie każdy, kto nie pije, jest oświecony.
#a-----l #alkoholizm #abstynencja #lifestyle #lifestyle #zdrowie #przemyslenia #przemysleniazdupy
Czasem wyjście z kumplami na p--o ratuje nie tylko Twoje życie ale życie całej rodziny
Pół żartem pół serio, u----i funkcjonują w społeczeństwie nie bez powodu - pacz jak spada alkoholizm a jak rośnie depresja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W końcu chlejusy dostaniecie za swoje za męczenie ludzi
Barek mam zawalony alkoholem i stoi tak już raczej dla wyglądu.
Dla Ciebie też będę alkoholikiem? Bo Ty miałeś problem z umiarem i musisz się kompletnie odcinać od alkoholu?
@isover_dla_chuopa: Ja tyle samo. Gratuluję.
To normalny n------k, tylko z pewnych powodów dostępny legalnie. Ktoś, kto to pojmuje, ma otwarty umysł.
Komentarz usunięty przez autora