Wpis z mikrobloga

Dziadkowie używają skype do kontaktu z dwoma osobami. Program ma stracić wsparcie. Na komputerze z ssd który chodzi bardzo szybko proponowany program Microsoft teams który nie jest wspierany na Windows 8.1. Discord tak samo nie chce działać. Doczekałem się czasów gdzie na komputerze który zasuwa (obsługuje Logitech c920 bez problemu) programy będą tracić wsparcie lawinowo i takie urządzenia będzie trzeba wyrzucać do kosza. Macie jakąś propozycję komunikatora wideo na Windows 8.1 który mogę zainstalować dziadkom i będzie jeszcze hulać przez pare lat?

#windows #komunikatory #teams #windows8 #skype #komputery
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko chyba nie można utworzyć nowego konta na komputerze

@Turkotka: No musisz miec na telefonie. Odpalasz na kompie, telefonem skanujesz kod QR i Ci robi kopie tego co masz na telefonie.

Nawet jest wersja ze nie musisz klienta instalowac tylko dziala z przegladarki (mniej wygodne ale jestem zmuszony korzystac z przegladarkowej na sluzbowym lapku bo nas wrzucili do domeny i nie da sie juz niczego po swojemu zrobic :P)
  • Odpowiedz
@Turkotka: Na telefonie. Na kompie wystarczy przegladarkowa wersja. I co najlepsze (kiedys tak nie bylo ale juz jakis czas temu zmienili) telefon i komp nie musza byc w tej samej sieci wifi.

Nie sprawdzalem jeszcze jak to dziala jak telefon jest wylaczony (bo raczej nie dopuszczam do rozladowania baterii :P)
  • Odpowiedz