Wpis z mikrobloga

Czytając posty zauważyłam, że duża ich część to użalanie się nad sobą i dodawanie #przegryw Szczerze mam wrażenie, że większość tych kompleksów da się latwo rozwiązać. Mnóstwo osób narzeka na swój wygląd i brak jakiegokolwiek powodzenia u płci przeciwnej. Moim zdaniem ludzie nie dzielą się tak po prostu na atrakcyjnych i nieatrakcyjnych, tylko na tych którzy próbują nowych rzeczy zmieniając swój wygląd na lepsze i na osoby które biernie stoją w miejscu. Jeśli czujesz się brzydki/brzydka to pomyśl co ci w sobie przeszkadza oraz co możesz z tym zrobić. Nie lubisz swojego koloru włosów - idź do dobrego fryzjera, masz trądzik - wybierz się do dermatologa itd itd. Na większość z tych rzeczy jest sposób, który wcale nie wiąże się z wydawaniem mnóstwa pieniędzy, bo w praktyce mało znaczy wiele. Kolejną kwestią jest mówienie o sobie w najgorszy możliwy sposób, myślicie, że ktoś będzie chciał kontynuować z wami rozmowę jeśli będziecie okreslac siebie jako nieudacznika? Aby kogoś poznać wcale nie trzeba idealnie wyglądać i mieć milionow na koncie. Wystarczy dbanie o siebie ( o swój wygląd i zdrowie psychiczne) bycie sobą i trochę wiary. Nad wszystkim da się pracować i nie można liczyć na to, że ludzie sami do was przybiegną jeśli wy nie pokazujecie żadnej chęci do rozmowy i poznania. czekam na wasze opinie w tym temacie
#rozowepaski #niebieskiepaski #pytanie #pytaniedorozowychpaskow #pytaniedoniebieskichpaskow #samotnosc #przegryw #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tldr dla leniwych:

Większość kompleksów da się rozwiązać – wystarczy działać, dbać o siebie i wierzyć w zmianę, zamiast narzekać i określać się jako przegryw.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jakubjacobs mogę podać więcej przykładów ale zakładam że każdy zrozumiał sens wypowiedzi, ps otyłość ciężka praca też da się zwalczyć, a brzydka morda to twoja opinia
  • Odpowiedz
  • 1
@Bardzo_Suabe_Rymy nie wiem, nigdy nie wpisywalam bo nie mam takich problemów ale myślę że każda dobra zmiana wiąże się z ruszeniem d--y i zadbaniem o siebie więc nie dziwię się takiej odpowiedzi
  • Odpowiedz
  • 0
@Bardzo_Suabe_Rymy ok to idac takim tokiem myślenia nic nie musisz robić bo i wtedy będziesz zyc jak przegryw jeśli to ci odpowiada to okej ja jednak wolę robić coś sensownego w życiu co mnie buduje i dobrze na mnie wpływa
  • Odpowiedz
duża ich część to użalanie się nad sobą i dodawanie #przegryw Szczerze mam wrażenie, że większość tych kompleksów da się latwo rozwiązać.

@Emisiaa: Myślę że problemem jest też to, że algorytmy social mediów, przyzwyczajenie do natychmiastowej gratyfikacji, ciągła ekspozycja na top 0,0001% najlepszych/najbogatszych/najpiękniejszych, nap*erdoliły ludziom w mózgach do tego stopnia, że duża część osób która nie wpisuje się w jakieś arbitralne ramki narzuconych aspiracji, niesłusznie przypisuje sobie ten
  • Odpowiedz
  • 0
@Bardzo_Suabe_Rymy doslownie wczoraj założyłam tu konto i to pierwsze moje wrażenie, jeśli uważasz to za nauki zbawienia to miło ze doceniasz moją opinię, ja się czuję świetnie i super mi idzie
  • Odpowiedz