Aktywne Wpisy

mirko_anonim +46
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie polecam życia na wsi xD
To za co najbardziej nienawidzę pochodzenia wiejskiego (mam już prawie 30 lat) to że tam nic nie ma. Standardowa ale biedna rodzina, na tle miasta powiatowego/większego to była bieda. 30km do miasta powiatowego, brak autobusów wieczorem/w nocy (teraz jeszcze mniej), bo tylko szkolne i tam koło 18 wracał ostatni). Zajęć pozaszkolnych nie było, żadnych dodatkowych aktywności też nie było. A nawet te
Nie polecam życia na wsi xD
To za co najbardziej nienawidzę pochodzenia wiejskiego (mam już prawie 30 lat) to że tam nic nie ma. Standardowa ale biedna rodzina, na tle miasta powiatowego/większego to była bieda. 30km do miasta powiatowego, brak autobusów wieczorem/w nocy (teraz jeszcze mniej), bo tylko szkolne i tam koło 18 wracał ostatni). Zajęć pozaszkolnych nie było, żadnych dodatkowych aktywności też nie było. A nawet te

MrBeast +202

źródło: GqQc4jKWgAANCML
Pobierz
Teściu złożył wniosek o warunki zabudowy - decyzja odmowa. Powód - w odległości 3-krotności długości frontu działki brak innych zabudowań na podstawie których można określić charakterystykę nowego budynku. Najbliższe zabudowania koło 300 metrów od działki. Zacząłem czytać i faktycznie w promieniu max 200m powinny być jakieś zabudowania. Ktoś przerabiał podobną sytuację? Można jeszcze coś zrobić czy temat przegrany?
źródło: warunki
Pobierzrozdrobnienie zabudowy w Polsce to katastrofa
budowa dróg , budowa zakładow, czy nawet nowej kopalni odkrywkowej to obecnie rzecz prawie nie mozliwa bo ciągle ktos protestuje
Jakom cudem tyle chałup stoi w polach
Stoi ale stworzenie wodociągu, siatki elektroenergetyczne kosztowało i kosztuje utrzymanie. Jeśli na 1 km masz 2 odbiorców a 20 to jest różnica w koszcie utrzymania