Wpis z Gorących mnie zainspirował. Mam bekę, że teraz nie ma już rzeczy "pistacjowych", tylko są "dubajskie". Pewnie w lato pistacjowe LODY RZEMIEŚLNICZE, podkreślam RZEMIEŚLNICZE, będą kosztowały dwa razy więcej niż kiedykolwiek, bo to będzie pistacjowa sraciatella podpisana jako "lody dubajskie" xD
@Rudz1elec: Dodaję kontekst - wszystko wzięło się od trendu na TikToku w zimę. Pojawiła się "czekolada dubajska", czyli czekolada z pistacjowym nadzieniem. Warszawa uznała to za coś ultraekzkluzywnego i teraz ta czekolada jest wszędzie, nawet najgorszy produkt ma wysoką cenę, bo to "czekolada dubajska". Ogólnie przehajpowane g---o. Jak kupisz drogą czekoladę z wyskogatunkowego kakao to zawsze będzie dobra, a jak kupisz z dolnej półki w Biedronce to zawsze będzie szkaradna.
@123_: Ostatnio gdzies widziałem "artykuł", że w tym sezonie hitem będą paznokcie dubajskie. Trochę teoria spiskową, ale Bliski Wschód wydaje dużo na promocję, a Polacy są podatni na przaśny luksus
@Rudz1elec: @123_ dzięki wykop, teraz już na zawsze "czekolada dubajska" będzie mi się kojarzyła z gównem a "lody dubajskie" brzmi jak jakiś dziwny scat-f----z, ATM czy coś xd
@D00D00: zwykły rozmiar? Teraz pakują 80% normalnej gramatury bo shrinkflation. Czekolady po 80g zamiast 100, kubełki lodów 450 ml zamiast pół litra, produkty co pięć lat temu były pakowane po 250g teraz ważą 170g, i to tylko jeśli zwyczajnie nie kłamią na opakowaniu, bo i to się zdarza.
@123_ w stonce jest pączek z białą czekoladą i pistacjami za 3,99 i wersja z czekoladą, ale nazywa się już pączek dubajski i kosztuje 6,99. To samo badziewie różniące się polewą
@panasia: Kiedyś, jak w hurtowniach zalegały spinnery (chyba nie ma głupszej zabawki), to na Onecie pojawił się „artykuł”, jaki to jest hit na Zachodzie.
źródło: 3386222-Wszystko-co-pistacjowe-cieszy-sie-duza-popularnoscia-M-in-lody-o-smaku
PobierzMoże chodziło o nowy smak srania do lodow?
@123_: 2 girls 1 cup skojarzenie
@Rudz1elec: @123_ dzięki wykop, teraz już na zawsze "czekolada dubajska" będzie mi się kojarzyła z gównem
a "lody dubajskie" brzmi jak jakiś dziwny scat-f----z, ATM czy coś xd
@123_: Warszawa? To g---o jest na całym świecie xD. Weź zobacz trochę świata, zanim zaczniesz obrażać własny kraj
To samo badziewie różniące się polewą
źródło: shopping
Pobierz