Wpis z mikrobloga

@BojWhucie: Bo to jest słabe. Naród wybrał określoną władzę, a nie ich, więc chodzenie do prezydenta i próby przeforsowania swoich poglądów tylnymi drzwiami, moim zdaniem, są nie w porządku. Weto prezydenckie powinno być stosowane w sytuacjach nadzwyczajnych, a nie służyć realizowaniu własnej polityki, jak to robi Duda. Trochę nie rozumiem, że Zandberg i Biejat popierają takie wykorzystywanie weta i nagle przymilają się do Dudy, bo wiedzą, że ten chętnie nadużywa
  • Odpowiedz
Koniecznie. Jak ktoś się czegoś dorobił to niech oddaje w podatkach rozmaitej hołocie. Tak będzie sprawiedliwie

@zonecom: na pewno krodł, a uni nie krodno, a tyć by chcieli tak żyć jak ten prywaciarz janusz wyzyskiwacz co na ich garbie jedzie, a nie mogo, bo ich łokrado (jak?), a oni biedne żuczki tyć by chcieły żyć godnie!
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
ehhh nigdy w tym kraju się małpy nie oduczą libkizmu

@Hadolf_Itler: alternatywa już była i jakoś ludzie nie chcieli "po maluchu & polonezie" tylko sprzedawali je na potęgę, byle tylko dostać wypierdzianego golfa lub passata z tego kapitalistycznego zachodu xD
  • Odpowiedz
@zonecom:

Koniecznie. Jak ktoś się czegoś dorobił to niech oddaje w podatkach rozmaitej hołocie. Tak będzie sprawiedliwie

Co masz na myśli przez dorobienie się? Jak właściwego kapitalistę a nie urojeńca z groszami (w skali gospodarki) typu 20k to dorabia się on na pobieraniu zysku z pracy innych. A swoją korporację tworzył za pieniądze czy to z przekrętów czy kolonizacji (dziedzicząc po dziadku kolonizatorze). Jakby dać losowej osobie kapitał właściwy jak i
  • Odpowiedz
Jak ktoś się czegoś dorobił to niech oddaje w podatkach rozmaitej hołocie

@zonecom: dorobił się na pracy tej hołoty przecież xD

No ewentualnie unika opodatkowania na jakimś niezgodnym z prawem b2b przy stosunku pracy xD
  • Odpowiedz
Koniecznie. Jak ktoś się czegoś dorobił to niech oddaje w podatkach rozmaitej hołocie

@zonecom: dokladnie, niech wielki pan janusz co sie dorobil (kradl z zakladu) placi mniej, a ta holota niech placi wiecej od niego, mimo ze przysluguje im to samo traktowanie!

mam taki pomysl - im mniej ktos zarabia, niech placi wiecej w podatkach np jak zarabiasz minimalna to za kare oddawaj 90% pensji, a pan janusz niech ma
  • Odpowiedz
@Pompejusz: O Tobie, skoro tak się w temacie uaktywniasz.

@TheKirghizLight A jeżeli masz na myśli kapitalistę bez kapitału to zacznijmy od tego, że nigdy ale to przenigdy bogaty nie będziesz.

A skąd ty to wiesz dzieciaku?. Mam sporo kolegów co się ładnie dorobili od zera, sam też nie narzekam. Tylko Ty takich ludzi nie poznasz bo niby jak?
  • Odpowiedz
A skąd ty to wiesz dzieciaku?. Mam sporo kolegów co się ładnie dorobili od zera, sam też nie narzekam. Tylko Ty takich ludzi nie poznasz bo niby jak?

@zonecom: Fajnie, ale mówimy o kapitalistach a nie urojeniach kapitalistów bez kapitału. A przypominam, że z perspektywy kapitalisty prawdziwego to np. lekarz specjalista z tytułem profesorem to dalej ktoś na poziomie bezdomnego.

A gdybyś zarabiał 100 000 USD dziennie od narodzin Chrystusa
  • Odpowiedz