Aktywne Wpisy

Polasz +348
Dzień dobry :)
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
America +151
Anka po co mu te majteczki? Niech już całkiem wystawi fajfusa i będą lepsze zasięgi.
#p0lka #lewandowska
#p0lka #lewandowska
źródło: IMG_1681
Pobierz

Szukam sposobu i informacji od ludzi, którzy mają pojęcie lub coś podpowiedzą.
Otrzymałem po długiej batalii spadek po rodziach, duży spadek w postaci gotówki. Nie mam pojęcia jak ją zainwestować, w co wrzucić tak aby zaraz te pieniądze nie zniknęły z konta. Mój dobry kolega, który jako jedyny wie że mam kasę radzi abym rzucił pracę. Nie chcę tego robić bo nie mam co robić w wolnym czasie a boje się że zaraz porwie mnie wir zakupowy. Jedyne co sobie kupiłem to nowy telefon jak na razie. Z bank dzownią do mnie z ofertą VIPowską ale wszystko odrzucam, nie za bardzo ufam nieznajomym co mają super piękne oferty. Krypto nie ruszam, myślę o zakupie 2-3 mieszkań gdzieś w centrum Warszawy i pod wynajem. Martwi mnie tylko ta cała otoczka papierkologiczna czy dam sobię z tym radę. mam dopiero 23 lata i już mam takie "problemy". Rodzeństwa nie mam, zostałem praktycznie sam z wujkami i ciotkami co nagle zaczęli się do mnie odzywać i doradzać. Nie chcę z nikim kontaktu ja razie. Proszę o pomoc.
#pomoc #inwestowanie #gielda #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: tylko nie to, chłopie. Ale jak masz na tyle dużo hajsu, aby się o zarobki nie martwić, to możesz poszukać przyjemniejszej pracy, niż masz teraz. A co do zarządzania majątkiem, to pójdź do jakiegoś doradcy. Są w miarę pewne sposoby, jak obligacje, które
https://inwestomat.eu/ksiazka/
* podzieliłbym całość na 3 czesci: 30/50/20
Za pierwszą część kupiłbym mieszkanie pod najem (albo kilka jak wystarczy) w top 5.
* za drugą (najwieksza) kupiłbym etf na cały świat, najpewniej VWCE.
* ZA trzecia część kupiłbym obligacje 10 letnie indeksowane inflacja.
Do
@forfiterex: Jak widać literówkę zrobił, więc zarzutka nie taka idealna.
Na pewno nigdy bym nie rzucał pracy. Tylko cieszył się świadomością, że już mniej muszę.
Powodzenia w walce z wujkami i kolegami i innymi pokusami, żeby to wszystko r----------ć w rok.
Zmieniła bym pracę na dająca więcej satysfakcji i trochę więcej bym podróżowała.
Przede wszystkim przy zakupupie nieruchomości jest dużo opłat typu podatki, działka dla agenta itp. więc licz jakieś 20-30 tys. na mieszkanie.
A co do innych informacji to pytanie, jaką masz pracę, masz studia? Jakie masz ambicje? jakie masz wykształcenie, jakie chcesz mieć wykształcenie, masz długi? jak tak to jakie? masz oszczędności bez
@mirko_anonim: przy duzej kasie zamieniasz pracę na koszt - weź sobie agencję, tkóra wynajdzie Ci trzy mieszkania pod inwestycje. Ty tylko będziesz czytał maile z ofertami.
https://marciniwuc.com/obligacje-skarbowe/
A tak to musisz przeczytac albo
finansowa forteca marcin