Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#benzodiazepiny #nieruchomosci #alkoholizm #samotnosc #pracait #testowanieoprogramowania

Szczerze, jestem ludzką glizdą która może przekształcić się w motyla. Pracuje w śmiesznym IT - 12000k Brutto bez jakichś turbo umiejętności, sudiów etc. Znam się na kilku technologiach, nie jestem uber programistą. Czwiczę pythona pod kątem bardziej rozumienia koncepcji programowania a nie bycia stricte programistą. Potrafie mocno w Soap/RestApi. Angielski B2 - ze słuchu praktycznie ALL - talking narazie B1 ale staram się ogarniać. Jednak od 2014 roku nie gadać na codzień w tym języku robi kisiel w bani pod względem rozmowy w tym języku jak 24/h rozmawiasz po polsku.

Chciałbym wrócić do obszaru testów i ewentualej automatyzacji lub tester > analityk.

Najbardziej boli mnie, że kasztany co nie porafią prostego selecta napisać, goście których uczyłem testować dziś są Test Managerami a wiem, że lepiej bym się sprawdził na tym stanowisku. Cóż, zła decyzja trzeba z tym żyć.

Z drugiej strony zbudowałem sobie w domu laba na którym mam proxmoxa z maszynkami i kontenerami ale jeszcze myśle o jakimś starszym serwerku gdzie postawie WinSerwery i pobawić się w AD.

Doradźcie coś pls.

Ogólnie to szukam dodatkowego zawodu jakby to wszystko się posypało i od końca wakacji lece na kurs insturktora jazdy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: xDDDDDD skisłem. No wiadomo że chłopu o 12k brutto chodzi. Jakby zarabiał 12000k to by były słońce plaża, kolorowe drinki :D a nie wpok. A Ty opie to nie wiem, mam robote chce się przebranżowić na coś bliskiego mojego obecnego stanowiska ale jest serio padlina na rynku pracy. Ze znajomymi testerami jak rozmawiam to po 200 co najmniej CV na jedno ogłoszenie wlatuje. Ogólnie jest dramat. Ja to ostatnio
  • Odpowiedz
Ze znajomymi testerami jak rozmawiam to po 200 co najmniej CV na jedno ogłoszenie wlatuje. Ogólnie jest dramat. Ja to ostatnio jakiegoś drugiego zawodu szukam, nie wiem może j----e c+e zrobie i będę walił szczocha na opone i spał w kabinie. Tylko troche się boje że mnie jakieś łajzy zaciukają jak będę spał

@SneerPL: I tak do z-------a, od prawej do lewej będę się miotał zawodowo - czemu nie zostałem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Niestety ale nikogo nie obchodzi kim jesteś i co potrafisz jeśli nie jesteś jedną z Uprzywilejowanych obecnie grup uwzględnionych w Diversity. Bo jeśli jesteś to nie potrzebujesz nic umieć ani jakoś szczególnie się w pracy wysilać aby zostać docenionym.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
energiczny-innowator-10: No hej, tak nie mam studiów. Mam technika informatyka. Do programowania mnie nie ciągnie i wielu seniorów twierdzi, że to po prostu nie dla każdego. Napisze Ci testy, porobie różne gówna z ładowaniem i updatem w baze ale nie sprawia mi to przyjemności. Chcesz projektować kod ok - super, że ,masz taką zajawkę. Może Cert AZ104 coś mi pomoże bo jestem w trakcie robienia, wole analizę logów, testy - coś
  • Odpowiedz