@Majk_: Jest tyle rzeczy które chciałbym napisać o Dudzie, a nie mogę tego zrobić do sierpnia 2025 roku... Na chwilę obecną wspomnę tylko, że Jakub Żulczyk pisząc, że "Andrzej Duda jest debilem", nie popełnił przestępstwa, a Sąd Najwyższy oddalił kasację prokuratury w tej sprawie jako oczywiście bezzasadną i tym samym utrzymał wyrok warszawskiego sądu apelacyjnego umarzający sprawę.
Nie ma to jak urządzać żałobę narodową z powodu śmierci
@Majk_: głowy Kościoła Katolickiego, którego członkami (mimo kryzysu) jest nadal grubo ponad połowa polskiego społeczeństwa. Ja rozumiem, że możesz być temu przeciwny, ale po pierwsze - argumenty - po drugie - demokracja to nadal tyrania większości nad mniejszością. Jeden dzień żałoby nie przyniesie ci niepowetowanej straty. Zresztą to żałoba oficjalna i nikt nie będzie chodził za tobą i sprawdzał, czy
@dominowiak jak zmarł Benedykt to nie było załoby. Papiez po prostu zmarł śmiercią naturalna, nikt go nie zabił, nie było katastrofy, po co robić jakieś zaloby?
@jabbababba Duda miał ciężki orzech do zgryzienia. Z jednej strony obchody milenium królestwa polskiego a z drugiej pogrzeb 88-letniego Argentyńczyka w Rzymie. Co może być ważniejsze? No i szkoda że akurat w dniu pogrzebu musi być żałoba a nie np. Po śmierci
Jako wielki fan demokracji parlamentarnej, beka z Dudy. Dobrze że ten kartofel odchodzi niedługo na śmietnik historii.
#neuropa #4konserwy #bekazpisu #polityka #papiez #bekazdudy
Na chwilę obecną wspomnę tylko, że Jakub Żulczyk pisząc, że "Andrzej Duda jest debilem", nie popełnił przestępstwa, a Sąd Najwyższy oddalił kasację prokuratury w tej sprawie jako oczywiście bezzasadną i tym samym utrzymał wyrok warszawskiego sądu apelacyjnego umarzający sprawę.
@Majk_: Chyba raczej elekcyjnego.
@Majk_: głowy Kościoła Katolickiego, którego członkami (mimo kryzysu) jest nadal grubo ponad połowa polskiego społeczeństwa.
Ja rozumiem, że możesz być temu przeciwny, ale po pierwsze - argumenty - po drugie - demokracja to nadal tyrania większości nad mniejszością.
Jeden dzień żałoby nie przyniesie ci niepowetowanej straty. Zresztą to żałoba oficjalna i nikt nie będzie chodził za tobą i sprawdzał, czy
@yahoomlody: bo to był Niemiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No mi przyniosła, no chyba że o zwrot kosztów rezerwacji w hotelu na wydarzenie które sie nie odbędzie mogę pisać do najbliższej parafii
EDIT: k---a, będzie
Co może być ważniejsze? No i szkoda że akurat w dniu pogrzebu musi być żałoba a nie np. Po śmierci