Wpis z mikrobloga

@Draniterox: jak ci nie zależy na aucie jakoś mocno, to widziałem na youtube, że robią zabieg w stylu "rolowanie nadkoli" tylko wtedy to lakier mówi papa

ja bym chyba jeździł tak albo sprzedał te i kupił z odpowiednim ET
  • Odpowiedz
@Draniterox na drugiej osi masz tak samo? Patrzyłeś na et? Na wewnętrznej stronie na jednym z ramion powinno być nabite, a może masz po parze 2 różnych szerokości, bo powinno wystawać równo, masz przykład odemnie z auta jak to wygląda jak masz et pod spas w aucie, ja będę obniżał więc i tak mi się schowają w nadkolach. Dobra po 10 minutach szukania nie znajdę zdjęcia, ale przód mam jak ty
  • Odpowiedz
@Draniterox: Ja bym tego chyba nie ruszał, bo o ile dobrze pamiętam to przepisy zabraniają "wystawania" kół w bardzo dziwny sposób. Ktoś mi to kiedyś w uproszczeniu tłumaczył, że nie może wystawać ta część opony z bieżnikiem, a rant felgi i profil opony (czyli ta część z napisami) może... Stąd też podobno te słynne naciągi (wąska oponka na szerokiej feldze), żeby bieżnik "ukryć" pod błotnikami, a ranty sobie wystają. Ale
  • Odpowiedz
  • 0
@specjalista87: @TypowyDaltonista ET 29, z jednej strony bardziej wystaje z przodu bo podobno mam krzywe z jednym kołem, przy wymianie amortyzatorów mi to zrobią (na razie mogę jeździć), no a z tyłu ładnie się chowają. Tłumaczyli mi, że przy naprawie oba koła będą bardziej mi wystawać
  • Odpowiedz
@Draniterox:
Czyli wszystkie 4 felgi są takie same? W sensie szerokości i ET?

Jeśli tak, to albo 2 felgi do wymiany np. na 0.5" węższe albo ET większe o tyle ile koło wystaje (ale też uwaga na konflikt z zawieszeniem lub zaciskami).

A jeśli masz 2 szerokości to wtedy trzeba zamienić przód z tyłem, bo może stąd całe zamieszanie ;)
  • Odpowiedz
@Draniterox: do A3 8P to felgi 8J ET40 to max żeby nie tarło tyłem, mam ET43 8J (z A4) i i tak tył załadowyany przytrzeć potrafi. Na tym musi być dramat. I te ET43 to tak akurat się w nadkolach chowa. Przód mocniej wystaje niż tył.
  • Odpowiedz
@Draniterox: za niskie et, lub jeszcze za szeroko. Felgi na inne musisz zmienić, żeby mieć 100% legal. poza tym przy skrajniejszych różnicach może to też źle wpływać na sam samochód.
  • Odpowiedz