Aktywne Wpisy
Idziemy na katastrofę demograficzna, a w mediach cisza. Czy ktoś z rządzących ma w ogóle świadomość co nam grozi? Czy jakieś kroki są podejmowane? Ktoś coś wie?
Ja wiem ze sprawą jest skomplikowana i wymaga systemowego rozwiązania, no ale coś trzeba robić w te stronę.
W mojej ocenie trzeba totalnie zreformować rynek mieszkań, rozpocząć szeroką kampanie promująca macierzyństwo a nie robienie kariery. I zacząć w końcu pompowac kase w młodych ludzi i
Ja wiem ze sprawą jest skomplikowana i wymaga systemowego rozwiązania, no ale coś trzeba robić w te stronę.
W mojej ocenie trzeba totalnie zreformować rynek mieszkań, rozpocząć szeroką kampanie promująca macierzyństwo a nie robienie kariery. I zacząć w końcu pompowac kase w młodych ludzi i

mickpl +207
Ale to jest chrzanienie, że młodzi Polacy nie decydują się na dzieci, bo sprawa kulturowa.
To też. Ale trzeba mieć serio mocne klapki na oczach, żeby nie wiedzieć, że ogromnym problemem jest dostęp do mieszkań. Para przed 30 jest totalnie priced out jeśli chodzi o mieszkanie "pod dzieci" czyli minimum 80 metrów i blisko do pracy.
Racją stanu jest jak najszybsze dostarczenie dużej ilości państwowych mieszkań pod tani najem dla młodych par, które decydują
To też. Ale trzeba mieć serio mocne klapki na oczach, żeby nie wiedzieć, że ogromnym problemem jest dostęp do mieszkań. Para przed 30 jest totalnie priced out jeśli chodzi o mieszkanie "pod dzieci" czyli minimum 80 metrów i blisko do pracy.
Racją stanu jest jak najszybsze dostarczenie dużej ilości państwowych mieszkań pod tani najem dla młodych par, które decydują
@kocimietka_BB: sam f----z nie jest jeszcze zły, jeśli zna się zasady i sumiennie się do nich stosuje. Jest mnóstwo ludzi uprawiających tego typu zdradę, którzy mają dobrze funkcjonujące rodziny.
A jak ktoś wyskoczy z argumentem ad moralność - są narody (oraz ideologie), które rozróżniają miłość romantyczną od bolcowania. Np. Japończycy i Arabowie
@MajorKusiol: Ja wiem. To jest prawdziwa miłość
@MajorKusiol: zgaduje, że jak każdy f----z ma rózne "stopnie" i są tacy co po prostu lubią patrzeć jak kim ktoś pompuje kobietę, a jeszcze inny woli wychowywać cudzego dzieciaka. Cytując klasyka, jak się kochają to c--j z nimi.
@MiedzygalaktycznyMors: To jest zwykłe frajerstwo i co najwyżej uczucie z jednej strony, a nie prawdziwa miłość. Prawdziwa miłość powinna wychodzić z obu stron.
@Zielony_Bazant: nie rozumiem tego ciągu przyczynowo-skutkowego? skoro był rozwodnikiem i byli razem to czemu została samotną matką?
@MajorKusiol Wiązanie się z kobietą która ma dzieci z poprzedniego związku to już słabe ale jeszcze rozumiem, bo życie różnie się toczy. No ale tutaj, gdzie baba go rzuciła, inny zrobił jej dzieciaka to wyższy lvl.
@kocimietka_BB: a czasem wychodzi z jednej - jak jedzenie ¯\(ツ)/¯