Wpis z mikrobloga

takie małe pytanko do tagowiczów którzy znają się deko na informatyce, czy te skrypty skuciatego które wstawia mają jakikolwiek sens z punktu informatycznego? mnie ciekawi czy nasmarował tam chociaż coś co ma deko sensu czy to tylko deliryczny benzo ciąg którym jedynie może sobie skasować windowsa? wiem że trojan jest groźniejszy od jego zdolności hackerskich ale taka ciekawość zwykła
#kononowicz
GrubyPrezes - takie małe pytanko do tagowiczów którzy znają się deko na informatyce, ...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@lofix: @Benjaminex ja tam nie wiem co to jest bo nie jestem jakże potężnym CEO, jedyne co wiem o tych jego skryptach że są w zupełności niegroźne dla użytkowników wykopu, jednak ciekawi mnie co on tam nawypisywał
  • Odpowiedz
@GrubyPrezes: nie wiem co on chciał osiągnąć, ale zasadniczo bez większych umiejętności mógłby reportować ludzi gdyby pomyślał. Mógłby pobierać przez api każdego posta, dodać sobie warunek tam nie wiem, na sprawdzenie treści i tagów, jak warunek spełniony - brak tagu, albo jakieś słowo klucz, to zrobić kolejny request ze zgłoszeniem danego użytkownika. To by zajęło kilka linijek kodu w pythonie przy użyciu requests, a jak by nie chciał kodować, to
  • Odpowiedz