Aktywne Wpisy

ish_waw +268
luke-mat +144
Przypominam tezy tego człowieka:
-Amerykanie tracą prymat
-Amerykanie wycofają się na swoją półkulę
-Amerykanie będą się izolować
-Amerykanie są za słabi na Wenezuelę
Tymczasem Amerykanie robią za kostuchę obcych reżimów. Jednego porywają z łóżka, drugiemu robią hellfire, likwidują go razem z najwyższymi władzami. Pływająca demokracja nadal jest policjantem świata. Rosja i Chiny stuliły mordy i siedzą cicho, bo ciocia Ameryka nie żartuje i ściągnęła kapcia
#iran #usa
-Amerykanie tracą prymat
-Amerykanie wycofają się na swoją półkulę
-Amerykanie będą się izolować
-Amerykanie są za słabi na Wenezuelę
Tymczasem Amerykanie robią za kostuchę obcych reżimów. Jednego porywają z łóżka, drugiemu robią hellfire, likwidują go razem z najwyższymi władzami. Pływająca demokracja nadal jest policjantem świata. Rosja i Chiny stuliły mordy i siedzą cicho, bo ciocia Ameryka nie żartuje i ściągnęła kapcia
#iran #usa
źródło: image
Pobierz

Z czasów szukania mieszkania do kupienia to pamiętam kompletną nieznajomość pośredniczek (głównie miałem do czynienia z kobietami) co do kwestii technicznych. Nie wierzę że przez 10+ lat nikt nie sprawdzał instalacji elektrycznej oraz hydraulicznej w mieszkaniu które miał zamiar kupić. Te kobiety miały tylko w głowie - miedź czyli instalacja zrobiona. Były zaskoczone w większości gdy sprawdzałem skrzynki bezpieczników lub jakie kable idą do gniazdek. Tłumaczyłem że jeśli do kuchni idzie zły kabel to mimo miedzi będę musiał robić elektrykę.
Przez tyle lat pracy nie kumały o co chodzi z przekrojami przewodów w ścianach. Nie wiedziały dlaczego 3 bezpieczniki na 3 pokojowe mieszkanie to za mało. Ja po pierwszej sytuacji z ciekawości bym się dowiedział dlaczego klient sprawdza w ten sposób instalacje. Już nie wspominam o tym że do sprzedaży nie były przygotowane. Gdy pytałem czy mieszkanie jest zadłużone w spółdzielni to w większości przypadków nie wiedziały i muszą sprawdzić itd. Tragedia.
#nieruchomosci
@Marek_Kodrat:
Myślę że doskonale wiedziały tylko waliły głupa, licząc że trafią na kogoś kto się nie zna i nie będzie targował z ceny na nową instalację.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: po co miałby to wiedzieć? Nie robią w budowlance, a o ich zarobkach decydowało głównie jakie zdjęcia mieszkania umieją zrobić i jak nawijają makaron na uszy klientów. Myślę, że 3/4 agentów może mieć w pompie douczenie się o instalacjach i tematach okołobudowlanych
@Marek_Kodrat: A dlaczego to za mało?
źródło: 1000063924
PobierzMieszkanie dwa pokoje, elektryka robiona dobre 15 lat temu.
źródło: temp_file3748345047891236606
Pobierz