Wpis z mikrobloga

Może jest tu jakiś ekspert i się wypowie. Potrzebuje dodatkowo ok. 60k gotówki i sprawdzam najlepsze opcje w różnych bankach. Najlepsze wyliczenie "na stronie" otrzymałem w velobank i przy 60k na 120 miesięcy wyliczyło mi 750zł raty. Uzupełniłem formularz kontaktowy żeby się dowiedzieć na jaką faktycznie ratę mogę liczyć i po telefonicznych wyliczeniach Pani z banku oznajmiła, że rata będzie wynosić 1123zł. Oczywiście nadmieniłem przez telefon, że spodziewałem się jakiejś różnicy na moją niekorzyść po faktycznym wyliczeniu, ale nie aż prawie 400zł więcej na racie. Konsultantka coś wspominała o wynegocjowaniu lepszych warunków z jej przełożonym, ale na razie odpuściłem bo faktycznie pożyczkę chce wziąć dopiero za 3-4 tygodnie. Dlaczego jest aż tak duża różnica w racie ? Macie jakiś bank z lepszą faktyczną ofertą ?

#kredytgotowkowy #kredyt #velobank
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CasualMirek: Revolut. Ja złożyłem wniosek, potem go anulowałem i złożyłem jeszcze raz (pomyliłem kwoty), to dostałem 6.99% :) Nie ma żadnej prowizji, tyle, ile chcesz, to pożyczasz. W appce możesz sobie ustalić dzień spłaty. Minus jest taki, że nadpłata nie skraca okresu kredytowania, tylko zmniejsza ratę, ale tak na prawdę nie ma to większego znaczenia, jeśli będziesz chciał spłacić kredyt szybciej. Weryfikacja w pełni online, patrzą na BIK i proszą
  • Odpowiedz
@CasualMirek: akurat w Velo bank masz teraz różne oferty w zależności jaka ocena wniosku wyjdzie. Czym lepsza tym taniej. Mogę Ci zrobić bardzo tanio w BNP, pocztowy lub ikano.
  • Odpowiedz
  • 0
@jakis_login: Bardzo mnie zainteresowałeś revolutem bo akurat go mam, ale nie brałem pod uwagę jako kredytodawcę. A jak właśnie wygląda wcześniejsza spłata ? Jak pożyczę te 60k na 120 miesięcy i uzbieram po roku pozostałą część do spłaty to powiedzmy, że mogę spłacić wtedy 60k + roczne oprocentowanie co skończy kredyt czy musze spłacić ok.90k (koszt całego kredytu spłacanego przez 120mc) ?
  • Odpowiedz
  • 0
@jakis_login: Powiedz mi jeszcze proszę jak to wygląda z tym oprocentowaniem. Jeżeli dali ci 6.99% to po weryfikacji BIK itd. miałeś tylko te 6.99% ? Przy wyliczeniu wstępnym ja mam z moimi parametrami 10.47%. Jeżeli tak będzie faktycznie to rata i tak wychodzi mega korzystanie, ale w stosunku do twojego oprocentowania to spora różnica
  • Odpowiedz