Wpis z mikrobloga

Ale który lewak nie chce czarnego papieża?

@placebo_: żaden, po prostu jeżeli w oblężonej twierdzy prawdziwie prawego prawicowca on czegoś chce to całe LEWACTWO tego nie chce i panicznie się tego boi. W tym przypadku jest to paniczny strach przed czarnym papieżem który ma szansę posunąć do przodu laicyzację społeczeństwa na niespotykaną dotąd skalę, której nie udało się nawet osiągnąć przy robieniu laski pisowi i agitacji wyborczej z ambon.
  • Odpowiedz
@djtartini1: czyli twoim zdaniem "lewactwo" nie chce czarnego papieża z trzech powodów:
-jest o nim artykuł na wikipedii,
-ktośtam go krytykował, pewnie mityczne lewactwo,
-napisano artykuł odnoszący się do jego słów.
  • Odpowiedz
@placebo_: wczoraj widziałem sporo wpisów od neuropkow jak to czekają na czarnego, żeby katolom pękły d--y i był kwik.
Przy czym nie znam żadnego wierzącego, dla którego miałoby to jakieś większe znaczenie. A nawet może i lepiej, bo mógłby mieć większy wpływ na grupę, która statystycznie jest mocno oddalona od wartości, które głosi Kościół.
  • Odpowiedz
czyli twoim zdaniem "lewactwo" nie chce czarnego papieża z trzech powodów:

-jest o nim artykuł na wikipedii,

-ktośtam go krytykował, pewnie mityczne lewactwo,

-napisano artykuł odnoszący się do jego słów.

@Deska_o0: Nie, nie napisałem "lewactwo" to twoje słowa. Nie, nie artykuł na wikipedii, tylko tam wyróżniono jego krytykę- gdybyś tylko chciał go przeczytać. No i artykuły mające negatywny wydźwięk, jak już- Nie no jakby on został papieżem i wprowadził swoje
  • Odpowiedz
Nie, nie napisałem "lewactwo" to twoje słowa.

@djtartini1: przejedź zatem na samą górę i sprawdż pod jakim wpisem odpowiadasz, mnie również zawołałeś twierdząc że szeroko pojęta lewica nie chce papieża rzymskokatolickiego z afryki

Nie, nie artykuł na wikipedii, tylko tam wyróżniono jego krytykę- gdybyś tylko chciał go
  • Odpowiedz
twoje gdybanie to żaden argument

@Deska_o0: Artykuł z GW to nie gdybanie, zręcznie to pominąłeś. No i zarzucasz mi wrzucenie artykułu z Wikipedii, a sam robisz to samo- w ogóle ten w ogóle nic nie mówi. Zaś nawet gdyby się okazało, że jeden- dosłownie jeden kardynał z Afryki okazał się trochę mniej konserwatywny to znaczy, że jest lewicowy lub większość karynałów z Afryki ma poglądy lewicowe? To jest twoja teza
  • Odpowiedz
Artykuł z GW to nie gdybanie, zręcznie to pominąłeś.

@djtartini1: przecież zacytowałem ci fragment w którym gdybałeś i próbowałeś przedstawić to jako argument

Zaś nawet gdyby się okazało, że jeden- dosłownie jeden kardynał z Afryki okazał się trochę mniej konserwatywny to znaczy, że jest lewicowy lub większość karynałów z Afryki ma poglądy
  • Odpowiedz
wrzuciłem ci kardynała który przeczy twojemu kłamstwu:

@Deska_o0: Dobrze to jeden kardynał (przytoczyłeś jego krótką notkę, nic nie mówiąca)- jeśli już, ale też ciężko nazwać go lewicowym. podaj teraz resztę i powiedz mi, że są lewiowi. Ja nie przyleciałem o nic i nikogo oskarżać tylko przytoczyłem źródła z mediów lewicowych, w tym z GW. Podobnie krytyka była za papieża Benedyka, kiedy Sarah był jego szefem Kongegacji Nauki i wiary. Ja
  • Odpowiedz