Wpis z mikrobloga

Pytanie, czemu miałbym kupić sedana jednak zamiast SUVa, kombi czy innego crossovera?

@pearl_jamik: bo lepiej jeździ i lepiej wygląda. Mniej pali. Nie wygląda jak auto dla starych bab z reumatyzmem.

Kombi wyginęły dawno przed sedanami więc to też nie jest opcja, ale wiadomo że te były najlepsze.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: komfort w trasie, wygląd, użyteczność. U mnie na 4 auta, 2 to sedany. I zawsze jakiś będzie stał pod chata. Suvy są bezużyteczne, a kombi są dla ludzi, ktorzy są zmuszeni je mieć;)
  • Odpowiedz
  • 22
@pearl_jamik ja jestem team sedan, a więc po kolei- dużo lepsza akustyka wnętrza, nie ma pogłosu od pustej przestrzeni, jest zdecydowanie ciszej. Lepsze prowadzenie, niżej środek ciężkości, dużo mniejsze spalanie. wygląd ( np. moja S90 jest przepiękna ).
  • Odpowiedz
@pearl_jamik sedany są szybsze, tańsze przy kupnie i eksploatacji, bardziej ekonomiczne, zajmują mniej miejsca, nie ograniczają widoczności innym, są bezpieczniejsze dla pieszych, pytanie dlaczego miałbym kupować suva?
  • Odpowiedz
@pearl_jamik hatchback < sedan < liftback lub kombi
Hatchback kompaktowy, wygodny do miasta ale maly bagażnik
Sedan całkiem spory, długi bagażnik, oddzielony od wnętrza (hałas i zapach), ale tylna klapa go ogranicza. Lżejsze niż kombi
Liftback lub kombi to jedyny rozsądny wybór dla rodziny, bo foteliki, wózki zajmują dużo miejsca
Suva czy crossovera nie miałem, ale te które widziałem (takie średniej klasy) mialy małe bagażniki, zbliżone bardziej do hatchback.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Ja tam lubię suvy bo:
- siedzi się wyżej
- wygodniej się wychodzi

Mam też 202 cm wzrostu, więc to po prostu wygodniejsze.

Ale fakt, praktyczności kombi nic nie zastąpi.
  • Odpowiedz
  • 7
@Krzysztof53647 idąc takim torem to każdy normalny człowiek kupuje dostawczaka bo możesz pralkosuszarkę sobie wozić z tył z szafą na ubrania i dorzucić jeszcze ten rower i zakupy na których ci tak zależy
  • Odpowiedz