Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 289
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
no to może warto zacząć walczyć o równe place również w "męskich" zawodach i zatrudnienie tam większej ilości kobiet?

@conamirko: ale kobiety nie chcą pracować w męskich zawodach gdzie nie jest wygodnie xD
  • Odpowiedz
@Erik3527: Ja bym chciał mieć dzieci, ale nie mogę z powodu chorób (były u mnie i u żony; teraz już zaleczone, ale leczenie trwało latami i wiek już nie pozwala mieć dzieci). Czy dostanę jakąś zniżkę na to bykowe? A może ustawowy przymus rozwodu? Albo najlepiej od razu nas do utylizacji jako jednostki nieprzydatne społecznie.
  • Odpowiedz
  • 0
i ty z tego chcesz żyć na starość?

@CybernetycznyMozgKorwina: na starość sam sobie i tak odkładam ale to że jestem przeciw takim składom nie znaczy że chce żyć za 200zl tylko jak najbardziej zmniejszyć wyrzucanie pieniędzy w błoto i ewentualnie dołożyć do tego co sam sobie odkłada. Żyć za 200zl, was chyba jezczce trzyma po świętach że z takimi pomysłami wyskakujecie na serio
  • Odpowiedz
no to może warto zacząć walczyć o równe place również w "męskich" zawodach i zatrudnienie tam większej ilości kobiet?

@conamirko: spoko, to jak znaleźć te kobiety chętne na śmieciarkę? Może ty? Była tu kiedyś opowieść o jednej na szambowozie z własnym biznesem, więc kobiety potrafią jak chcą. Czemu nie chcą? :V
  • Odpowiedz
@Erik3527: Prawidłowo. Rodziny z dziećmi powinny być faworyzowane kosztem bezdzietnych. Dlaczego? Ano dlatego, że to dzieci w przyszłości będą ciągnęły ten wózek zwany państwem polskim.
  • Odpowiedz
już płacimy na obce bachory, wszyscy zrzucamy się na 800+, zasiłki dla matek, alimentowe i inny social

@mhrok87:
@Bestia_z_Jellystone
Płacisz też za socjal dla niepełnosprawnych, renty, emerytury, ubezpieczenia bezrobotnych i (tu wstaw 2137 innych przykładów).

To się nazywa 'podatki'
  • Odpowiedz
Czemu nie chcą

@Usmiech_Niebios: bo ich faceci, jak ostatni kukoldzi, wykonują te prace "wypruwając sobie żyły" olewając rodzinę i dzieci, kończąc jako faktyczni kukoldzi gdy baba znajdzie sobie bolca na boku

Cieszę się że zapytałeś
  • Odpowiedz
@mhrok87: i należy Was finansowo docinać bardziej. Chcesz iść do lekarza na starość (wiem, że pójdziesz klamczuszku) to płać teraz. 15-20% wypłaty byłoby uczciwym poziomem
  • Odpowiedz
@mhrok87: To jest skandal ze w XXI wieku bycie matka nie jest uwazane za prace na rzecz panstwa, powinno byc to platne wiecej niz srednia krajowa minimum. Rezygnowac z wygodnego zycia, wolnego czasu za marne 800zl miesiecznie to jest dopiero skandal. Posiadanie dzieci powinno sie OPLACAC, a nie byc ciezarem z ktorego lepiej rezygnowac.
  • Odpowiedz
@Erik3527: Trzeba po prostu nie placic skladek. Innymi slowy nie miec dochodow w Polsce. To nie takie trudne, nawet angielskiego nie trzeba znac, bo polskojezyczne zaklady sa na calym swiecie.
  • Odpowiedz
@mhrok87: skandal, że utrzymujemy jakiś piwniczakow na fajkowych rentach, albo którzy porobią miesiac w kołchozie i idą na l4 na pol roku, albo biorą sobie zasiłki rehabilitacyjne i tylko pasożytują na systemie. Rodzina ma to do siebie, że bez rodzin tego kraju zaraz nie będzie, bez wsparcia dla rodzin z dziećmi to równie dobrze można spalić to państwo, bo to i tak nie ma sensu na dłuższą metę. Bez urazy,
  • Odpowiedz