Aktywne Wpisy

#rozowepaski #offroad
Chłop jak sie rozbije autem to podaje lokalizacje i zdjęcie uszkodzenia. Tymczasem baby xD
Chłop jak sie rozbije autem to podaje lokalizacje i zdjęcie uszkodzenia. Tymczasem baby xD
źródło: image_picker_71C51CC3-53D0-4078-91EF-5E2A774B86FB-22625-000005B3BA2AA49C
Pobierz
mickpl +1011
Jakubiak: Ja to uważam, że państwo nie powinno ludziom budować mieszkań. Mnie też było ciężko.
Stanowski: A skąd miał pan pierwsze mieszkanie?
Jakubiak: Dostałem od państwa. Ale było małe.
#nieruchomosci #kanalzero
Stanowski: A skąd miał pan pierwsze mieszkanie?
Jakubiak: Dostałem od państwa. Ale było małe.
#nieruchomosci #kanalzero
źródło: jakubiak
Pobierz

Dwudziestolatek przejechał na rowerze tuż obok mnie na chodniku, gdy wychodziłem zza warzywniaka. Ani ja, ani on się nie widzieliśmy – gdybym zapłacił za jabłka pół sekundy wcześniej, pewnie by mnie potrącił. Jechał jakieś 32–36 km/h.
Co ciekawe, zjechał ze ścieżki rowerowej na chodnik tylko po to, żeby zaoszczędzić 20–25 metrów – jechał w stronę pobliskich bloków. Mógł spokojnie dotrzeć tam ścieżką i kawałkiem drogi z ograniczeniem do 20 km/h. Ale nie – lepiej przeciąć mały ryneczek, gdzie kręcą się ludzie, w tym emeryci i dzieci z prędkością 35 km/h.
Nie było tam tłumów – może pięć, sześć osób. Kobietę z wózkiem i dzieckiem objechał szerokim łukiem, może w odległości trzech metrów. Dopiero przed krawężnikiem, który oddzielał chodnik od osiedlowej drogi, zaczął hamować – najwyraźniej ten 15-centymetrowy "skok" wydał mu się bardziej ryzykowny niż przejazd między ludźmi.
#rower
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Nie tylko rowerem, samochodem też, wyobrażasz sobie tych dziadków i stare baby w starym uno między samochodami?
Nie, on zapieprzał jakieś 30–35 km/h. Tam na tym chodniku odchodzącym od DDR jest lekko z górki, więc da się tak rozpędzić.
źródło: rowe2r
PobierzSam jestem rowerzystą i kierowcą i mandat za gazetowanie rowerzysty jest mniejszy jak za najechanie na linie, więc bezmózgi lecą na gazetę, bo trochę jednak się cykają
@loginnawykoppl: i cyk odbieramy prawo jazdy wszystkim kierowcom suvów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ehh, żeby życie było takie proste, jak myślisz... ¯\(ツ)/¯
“Jak jesteś za młody na jazdę autem to jeździsz rowerem. Jak jesteś za stary na jazdę autem to też jeździsz rowerem”
Tak, bo jak Twój mózg się jeszcze nie rozwinął, albo jak już się zwija, to masz prawo robić co chcesz na rowerze