Aktywne Wpisy

hotshops_pl +715
Hej #wykop rozdajemy #lego
Z okazji tego #blackfriday robimy #rozdajo
Rozdajemy Prom kosmiczny LEGO 31134
HotShops.pl
Z okazji tego #blackfriday robimy #rozdajo
Rozdajemy Prom kosmiczny LEGO 31134
HotShops.pl
źródło: Lego rozdajo
Pobierz
Co oprócz kapusty i cebuli do farszu można dodać? Bo grzyby to wiem....
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #pytaniedoeksperta
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #pytaniedoeksperta
źródło: temp_file5012146185914371200
Pobierz

Hej, zainspirowany kolegą poniżej również chciałbym się pożalić na swoje życie na emigracji. Od paru lat siedzę w holenderskim korpo na specjalistycznym stanowisku. Jestem parę lat po trzydziestce. Ogólnie się nie przemęczam, jednak praca mnie w ogóle nie interesuje. Zarabiam średnio, ale oszczędzam niewiele, bo tyle co niewykwalifikowany emigrant zarobkowy. Z tym że żyje wygodnie. Nie zaciskam pasa i sobie kupuje co chcę, chociaż bez luksusów typu ekskluzywne restauracje czy wakacje 4 razy w roku. W zasadzie to w ogóle na wakacje nie jeżdżę, bo od czasu rozstania z moją wieloletnią partnerką parę lat temu już nie mam ochoty. Od tego czasu tkwię w limbo. Czuje się jak w jakimś dniu świstaka, a każdy dzień to męczarnia. Jestem prostym chłopakiem z Polski powiatowej i moja była partnerka była moją pierwszą dziewczyną. Była też moją dziewczyną marzeń i wiem, że już drugiej takiej nie spotkam. Dzisiaj już wiem, że miałem się jej oświadczyć, ale wtedy nie robiłem tego, bo nie chciałem, żeby moje życie wyglądało jak życie mojego ojca, który był dla mnie pod wieloma względami antywzorem. Teraz tak czysto po ludzku nie mam ochoty na związki i chyba wolałbym umrzeć niż kolejny raz przechodzić przez rozstanie.
Wracając do emigracji - jedyne co mi się tu podoba to ludzie w pracy, ale to chyba trochę za mało. Na prawdę nie wiem co mam dalej robić ze swoim życiem. Czuję, że coś trzeba zmienić, bo bardzo się męczę. Jestem bardzo samotny i nie wyobrażam sobie tak żyć do emerytury. W Polsce mam rodzinę i paru znajomych i chciałbym mieszkać bliżej nich, ale jest to Polska mocno powiatowa, w której króluje płaca minimalna. Na dodatek często z umową na część etatu. Tak więc mimo że serce ciągnie do ojczyzny to rozum podpowiada, że realia by mnie po chwili przytłoczyły i mogłaby to być zmiana z deszczu pod rynnę. Powiecie pewnie, że mam wyjść do ludzi, a ja wam powiem, że nie da się zaprzyjaźnić jak się jest w takim stanie jak ja, bo nikt nie chce się zadawać z depresyjnym gościem, na dodatek nietutejszym. Co więcej, różnice kulturowe są ogromne i nigdy się nie zrozumiem z obcokrajowcem tak dobrze jak z Polakiem. Heh, może to absurdalnie zabrzmi, ale mimo samotności nie mam nawet ochoty na kontakty z ludźmi.
#emigracja #rozstania #30plusclub
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt