Wpis z mikrobloga

Posiedziałem chwilę nad pożyczkami, jak to wygląda w naszym pieknym kraju i jestem w szoku!

Nie ważne jaki kredyt chcesz na okres od 5 lat i więcej, to Cię oskubią jak kurę w niedziele, cwaniaczki. #kredyt gotowkowy to chyba minimum oddajesz 30% procent więcej, kredyt hipoteczny to już w ogole magia! Bierzesz na 10 lat ze stałym oprocentowaniem ale stałe oprocentowanie masz przez 5 lat, po 5 latach jedna wielka niewiadoma jak będą wyglądały stopy procentowe + dodatkowo jeszcze pare % dla banku. Po 6 latach oskubią Cię do zera, a na koniec zabiorą mieszkanie. Ja pie*dole, gdzie ja żyje. #polska #banki #ekonomia
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@G06DbT: Czego nie rozumiesz? Czy pracujesz w banku? Masz kredyt na 10 lat, po 5 latach zmieniają Ci oprocentowanie bo banki oferują głownie stałą stopę na 5 lat, Ty zarabiasz tyle ile zarabiałeś, podnoszą stopy procentowe do tego jeszcze ze 3 % marzy dla banku, drenują Ci kieszeń, nie stać Cie na spłate więc żegnasz się z mieszkaniem. Podejrzewam, że większość ludzi nie jest świadoma tego złodziejstwa
  • Odpowiedz
Ja pie*dole, gdzie ja żyje.

@Domin_: W jakimś wyimaginowanym świecie który sam stworzyłeś.

Po 6 latach oskubią Cię do zera, a na koniec zabiorą
  • Odpowiedz
nie stać Cie na spłate więc żegnasz się z mieszkaniem

@Domin_: twoje mieszkanie to jest ostatnia rzecz jaką by bank chciał.

To nie US and A że jeśli nie potrafisz spłacić hipoteki, to oddajesz klucze, przestajesz płacić, i nie masz nic.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hirunkan: "Banki dają Ci szansę" czyli dopie*dalają jeszcze ze 30% jak nie lepiej na kolejne 5 albo 10. Nie dziwię się, że sektor bankowy robi rekordy jak to tak działa :O
  • Odpowiedz