Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym kupić swoje pierwsze auto. Prawdopodobnie używane, bo tańsze. Kompletnie nie znam się na samochodach. W jaki sposób mogę upewnić się, że nie zostanę oszukany? Czy są jacyś pośrednicy-specjaliści którzy się na tym znają i za opłatą zajmą się doradztwem i weryfikacją stanu samochodu? Co z mechanikiem który sprawdzi stan samochodu? Czy rynek używanych samochodów to jest bagno, gdzie każdy każdego chce wykiwać czy niekoniecznie?

Proszę wykopków o wsparcie.

#motoryzacja #samochody #otomoto

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Są serwisy typu autotesto lub podobne, gdzie mozna zlecic rzeczoznawcy ogledziny samochodu, a na koniec dostajesz obfity raport ze zdjeciami. Czy trafiają sie janusze probujacy oszukac - oczywiscie, jak w kazdej innej branzy.
  • Odpowiedz
  • 0
@jurek-gagarin Tylko nie autotesto. Tam potrafią przyjechać totalni amatorzy. Jeden ze speców nie umiał otworzyć maski we wranglerze :)

@mirko_anonim Wszędzie możesz trafić na minę, ale też możesz z drugiej strony trafić dobry egzemplarz nawet w komisie. Nawet w aso normalnie sprzedają bite auta. Trzeba dobrze sprawdzić furkę i tyle.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dałeś same argumenty za zakupem nowego, a chcesz kupić używany xD to samo będzie z serwisem , "gdzie odstawić żeby nie popsuli"....

Jak Cię stać , bierz z salonu nówkę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiem o jakim budżecie mówimy, ale każdy zakup auta to loteria. Możesz na stację pojechać i obejrzeć auto. Jest jeszcze kilka czerwonych flag do samodzielnego zauważenia.
  • Odpowiedz