Wpis z mikrobloga

#realmadryt
Plan na przyszły sezon, bo ten można spłukać w kiblu []
Kupujemy: TAA, Frimponga, Lookmana, Wirtza = ok 250mln; sprzedajemy: Rodrygo i Tchua
kto tak chce, niech głosuje na mnie i wystartuje w naborze na prezesa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RAMBOnaBOSO Wirtz jest niepotrzebny, Bellingham w zupełności wystarcza. Potrzeba jedynie menadżera, który odpowiednio ułoży środek pola. Poza tym Pręt i Miguel Gutierez na boki obrony (co by mieć homegrown) i jakiś jeden solidny na środek. Podziękować Alabie, Vasquezowi i Mendyemu.
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca:
Wirtz niby nie potrzebny, ale trzeba wykorzystać okazję i go pozyskać, jeśli przejdzie do Bayernu czy City to już w ogóle nie pogramy.
Sam Belli to za mało, musimy mieć w środku graczy, którzy robią różnicę i są elementem dodatnim, WG mnie Belli i Wirtz mógłby stworzyć zajebisty środek :)
  • Odpowiedz
@RAMBOnaBOSO: Przecież my nie potrzebujemy Wirtza, to ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik a tam mamy Bellinghama, Gulera czy Brahima. Kompletnie bez sensu pomysł według mnie. Jeżeli chcesz dominować w środku pola to trzeba kogoś bardziej cofniętego jak Zubimendi czy Barella.
  • Odpowiedz
@turboKatapulta:
No właśnie widzę efekty posiadania GULERA, BRAHIMA i BELLIEGO []
Zubi czy Barrela to gracze typu Tchou, czyli przyjąć i grać wszystko do tyłu, zero wartości dodatniej do przodu, bo tyle to potrafią zrobić gracze ze szkółki... Jak chcesz zdominować środek to musisz mieć graczy jak Barca czy PSG, ofensywni, techniczni i umiejący się z piłką odwrócić tak żeby odrazu stworzyć okazję do
  • Odpowiedz
No właśnie widzę efekty posiadania GULERA, BRAHIMA i BELLIEGO []

@RAMBOnaBOSO: to kupmy kolejnego tego typu zawodnika, na pewno to coś zmieni xD
Przyjdzie jakiś trener z pomysłem na grę do przodu a nie tylko laga na Viniciusa/Mbappe i w/w goście dalej będą grali taką ch**ie jak w tym sezonie to pomyślimy.

Zubi czy Barrela to gracze typu Tchou, czyli przyjąć i grać
  • Odpowiedz
@turboKatapulta:
WG mnie dużo zmieni, bo stworzy więcej kreatywności i nieszablonowych zagrań, a co za tym idzie więcej sytuacji niebezpiecznych.
WIRTZ i BELLI to są zawodnicy którzy potrafią stworzyć asystę 2 stopnia, a takich potrzeba, bo czasami jedno dobre przyjęcie w środku pola czy zagranie stwarza sytuacje do podania i stworzenia zagrożenia.
@piwakk
a co ma grać, jak nic nie gra?!
Jak już dostaje szanse to nie ma jak
  • Odpowiedz
@RAMBOnaBOSO No właśnie jak dostaje szanse to i tak gra piach, próbuje na siłę wszystko i słabo to wychodzi. Nie jest to zawodnik na Real. Ja jestem za jego sprzedażą.
  • Odpowiedz
@RAMBOnaBOSO: nie klei się to co piszesz. Wspominasz o PSG czy Barcelonie które to grają 3 w środku, tak samo jak Real kilka lat do tyłu z CKMem. Problem jest taki że Wirtz to nie jest ten typ zawodnika który by pasował do trójki w środku. On gra wyżej, tam gdzie mamy już odpowiednich zawodników. To tak jakby powiedzieć że jak nie idzie z przodu to dorzućmy kolejnego napastnika, na
  • Odpowiedz
@turboKatapulta:
Gadanie, że ktoś z topki nie pasuje do Realu nie przemawia do mnie, bo taktyke tworzy się od tego jakich masz piłkarzy, a mając innego trenera spokojnie można stworzyć taktykę pod Belliego i Wirtza i miażdzyć środek.
Co do napastnika to tu się też nie zgodzę, bo Realowi jest potrzebna "9"... był Joselu i zawsze obsorbował 1-2 obrońców robiąc miejsce skrzydłowym, a teraz? nie ma nikogo...mało tego, Joselu zawsze
  • Odpowiedz
@RAMBOnaBOSO: Problemem jest upchanie w pierwszym składzie Vinicusa, Mbappe, Bellinghama i Rodrygo a Ty jeszcze Wirtza chcesz dokupić i coś piszesz że brakuje 9.

Problem jest gdzie indziej, próbowałem to Ci wytłumaczyć ale już mi się nie chce. EOT
  • Odpowiedz