Wpis z mikrobloga

Czesc!
Mam pytanie do was, do swirow #darksouls
Gram sobie w DS1R, obecnie ng+.
Pokonalem Artoriasa i ide dalej, a tu potworki o czerwonej aurze (podobnie jak invadersi i jak na zdjeciu).
Ktos wie o co chodzi? Skad one sie wziely?
Wydaje sie byc to normalny potworek, tylko ma wiecej hp oraz dmg.

#gry #pcmasterrace #fromsoftware #pytanie
piegu92 - Czesc!
Mam pytanie do was, do swirow #darksouls 
Gram sobie w DS1R, obecnie...

źródło: temp_file5331772109024461541

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@3mortis Chce zrobic achivment "Honor Rycerza" i dlatego lece ng+, jeszcze bede musial trzeci raz zaczac, ale to szybko pojdzie.

W 2 na razie nie bede gral, o ile w ogole. Duuuzo zlych opini slyszalem na temat drugiej czesci
  • Odpowiedz
@piegu92 nie kieruj sie tym zbytnio
Jasne ze wszystkich czesci 2 najmniej lubie ale to nie znaczy ze zle sie bawilem, duzo rzeczy ta czesc robi najlepiej, to nadal jakosc from software i bije wiekszosc soulslikow innych firm

Po prostu widac ze to troche poboczny projekt nad ktorym maziajaki nie trzymal reki, z wycieta zawartoscia, niespojna mapa, troche rozwiazan probowali, potem zmieniali ich forme itp

Dla mnie sie ona mniej podoba
  • Odpowiedz
@piegu92: i tu właśnie popełniasz największy błąd, czytanie durnych opinii o ds2. Na reddicie dziennie wpada po kilka postów jak to ludzie słuchali się że ds2 jest beznadziejny a po zagraniu zakochali się xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dracul Nie no, mam e planach go kiedys ograc. Wiem, ze ds2 posluzyl za podstawe do Eldena, wiec to nie jest tak, ze nie ma tam nic dobrego. Teraz ds2 przezywa drugie zycie z racji randomizerow.

Najlepsza opinia jaka slyszalem o ds2 to "Ds2 mi sie spodobalo, dlatego, ze tak mi ja obrzydzano, ze sie spodziewalem czegos duzo gorszego, finalnie nie bylo tak zle"
  • Odpowiedz
@piegu92: ja zagrałem w drugą część niedługo po uwielbieniu jedynki i srogo się zawiodłem. Świat gry jest niespójny, lokacje mimo że niektóre na pierwszy rzut oka wyglądają fajnie, okazują się być korytarzem z dziwnym designem. Z najlepszego projektu lokacji w jedynce spadamy do worka z jednym z najgorszych jakie powstały.
Walka jest zmieniona, hitboxy są kiepskie, ADP o którym nikt nie wiedział wtedy a ma ogromny wpływ na unikanie obrażeń
  • Odpowiedz
@piegu92: z DS2 jest jak z MGS2. Obie to jedne z najlepszych gier w swojej klasie, ale nie mogły spełnić oczekiwań fanów po genialnych pierwszych częściach. Z MGS2 to Kojima w ogóle pojechał, bo zmienił kultowego Snake'a i kazał ludziom grać Raidenem. A matko, ale to była inba 25 lat temu.

Ja ograłem ostatnio DS1 znowu i takiego paździerza, jak ta lokacja z lawa, to nie przypominam sobie w żadnym
  • Odpowiedz