Wpis z mikrobloga

Wrzucam dla potomnych i dla siebie z przyszłości - nie jestem autorem posta. Przymierzam się do zakupu nowego auta i na listę po Mercedesie i Audi, wkracza właśnie Chiński Sprzedawca jaj. #motoryzacja
MachiavelliTan - Wrzucam dla potomnych i dla siebie z przyszłości - nie jestem autore...

źródło: image

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MachiavelliTan: czyli stał na autostradzie bo mu się akumulator rozładował xD? Przecież co drugi samochód by mu pomógł i z kabla odpalił.
ehh mam nadzieję że mój grat jeszcze będzie jeździł kilka lat, bo strach co będzie na rynku jak będę musiał zmienić
  • Odpowiedz
  • 0
Zero zaskoczenia. LR czy Jaguary, zwłaszcza w dieslu to niesamowite g---o. W życiu nikomu znajomemu bym nie polecił tych aut. Ostatnio mieliśmy na wniosku do leasingu xe z 20 roku. Utrata wartości wynosiła 80% od ceny katalogowej xD

Znajomy który ma kogoś w aso, śmiał się że te samochody z jazd testowych wracają na lawecie.

Mieliśmy też jaguara elektrycznego i w nim po kilku tysiącach padł silnik elektryczny.
  • Odpowiedz
@MachiavelliTan: Opie ich najnowsze auta premium mają zderzaki przyklejane taśmą dwustronna do karoserii bo wychodziły nierówne gapy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym długo pracowałem w firmach kooperujących z JLR i jakości to se możesz szukać u sąsiada za płotem.
  • Odpowiedz
@MachiavelliTan: ja polecam japońce, może i rdzewieje, może i gorzej wygłuszone, może i siedzisz jak na taborecie, może i powyżej metra 80 nie wchodzić do środka, ale to jeździ i się nie psuje

• Odpowiedz
@MachiavelliTan Gównianej jakości LR nie kwestionuje, ale chłop też udany, że rusza w trasę z małym dzieckiem i żoną w aucie z uszkodzonym akumulatorem, dobija go pewnie jeszcze na postoju przez godzinę, a potem ma pretensje ze mogło dojść do tragedii jak stał na autostradzie.
  • Odpowiedz
@r5678 kiedyś na drodze ekspresowej coś mi wybuchło w silniku (1.9 TDI właśnie), ale z racji że silnik pracował to wróciłem do domu prawie 100km licząc się z tym że silnik to śmietnik. Po otworzeniu silnika znalazłem 2 urwane zawory.
Urwało 2 zawory a auto i tak wróciło o własnych siłach do domu xD
  • Odpowiedz
może i rdzewieje, może i gorzej wygłuszone, może i siedzisz jak na taborecie, może i powyżej metra 80 nie wchodzić do środka, ale to jeździ i się nie psuje

@Hylfnur: Z zalet to jeszcze że syn nie podprowadza jak na dziewczyny jedzie bo szybciej wyrywa laski na swój rower niż toyotę starego. Pozdrawiam, też jestem fanem marki, jak ostatnio mi babka w moją toyotę uderzyła to jeszcze dziękowałem bo z
  • Odpowiedz
@gromwell: nie wiem co on ma za silnik ale całkiem możliwe że nie można go odpalić na kable. W nowym Volvo jest np naklejka z zakazem odpalania na kable i jak ci padnie to klops.
  • Odpowiedz
@MachiavelliTan trzeba być skrajną fleją, żeby uznać awarię rozrusznika albo akumulatora za katastrofę xD pałerbank do odpalania aku to koszt ~300 zł za spoko jakość. Chłop pewnie nawet nie zajrzał pod maskę. Jakim cudem taki ktoś ma kobietę i dziecko, skoro najprostsze rzeczy go przerastają?
  • Odpowiedz