Aktywne Wpisy

straszny_cham +296
Najbardziej gnije jak gdzieś w necie jest temat o więzieniu, uaktywniają sie prawilniaki co siedziały i licytują który bardziej siedział XD
#oswiadczenie
#oswiadczenie

_mnemonick_ +77
wytlumaczcie mi jedna rzecz, bo rozumiem, ze cos takiego mozna wziac sobie, taka nikotyne w woreczku miedzy warge i dziaslo i ok. Tylko czy to nie jest ryzykowne, glupie, wziac cos takiego na debacie, ktora ogladaja miliony? Wyglada to dziwnie, a chyba tez jest ryzyko, ze to moze wypasc, albo ze widzowie to zobacza?
nie lepiej, jak ma taki problem, przykleic jakies naklejki nikotynowe?
#debata
nie lepiej, jak ma taki problem, przykleic jakies naklejki nikotynowe?
#debata
Dotyczył on tego, czy:
1. Jeździć co roku na wakacje w allu i wydawać ok 5/6k
2. Wrzucać te pieniądze w kredyt hipoteczny, żeby szybciej go spłacić
Jestem ciekaw waszego zdania i dlaczego tak uważacie
Oczywiście nie mówimy tutaj o ludziach bogatych tylko o "zwykłych zjadaczach chleba"
#pytanie #przemysleniazdupy #przemyslenia #wakacje #kredythipoteczny #polska
Co lepiej zrobić z pieniędzmi?
1. Jedzie się po to, by odpocząć, a odpoczynek jest ważny dla zdrowia.
2. Czy zysk jest tego wart
3. Precedens. Co roku już nigdzie nie pojedziesz?
4. Będziesz stary i będziesz miał kredyt spłacony. Będzie ci się chciało jeździć?
Ja nie chce oceniać, która opcja jest lepsza, bo każdy ma swoje priorytety. Jestem ciekawy Wszego zdania
Zależy ile czasu ci zajmie uzbieranie tych 5/6k
Ale bym dodał jeden punkt, który imo jest w zasadzie priorytetem
1. Odłozyc chociaż trochę na czarną godzinę i wrzucić na jakieś obligacje czy coś (żeby można było w miarę szybko je wyciągnąć jeśli będzie potrzeba
Potem w zasadzie w jakiejś proporcji podzielił pieniądze na spłatę i na przepierdzielenie (czy to wakacje, czy kupno czegoś drogiego). Bo np był byś gotowy teraz
Teraz pytanie, to są jedyne wakacje i resztę wolnego spędzają budżetowo czy też robią drogie wypady?
Oczywiście, lepiej wejść na taki poziom, aby napłacać co miesiąc 1000 zł i też gdzieś jeździć, bo w końcu coś z tego życia też fajnie mieć.
Top życia człowieka to jest
25-50 lat, wtedy ma kasę, ma zdrowie, ma wygląd
Wakacje, podróże, przygody, eksploracja planety, wyprawy bikepackingowe, kajakowe,itd smakują bez porównania lepiej w tym