Wpis z mikrobloga

"Lubię płacić podatki. Bo za nie kupuję cywilizacje"
Oliver Wendell Holmes Jr

#podatki #polska #swiat

Zgadzasz się?

• Tak 38.8% (26)
  • Nie 61.2% (41)

Oddanych głosów: 67

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kraven2024: I nie w UK przejętym przez muzułmanów. Poza tym takie rzeczy jak SCT dobitnie pokazują, że cywilizacja jest już tylko dla bogaczy. Dla biedaków jest bilet okresowy na c-----e MPK.
  • Odpowiedz
@4mja: Nie. Od początku rewolucji przemysłowej, pomijając okresy wojen i kryzysów finansowych, będąc uczciwie pracującym mężczyzną, mogłeś się dorobić co najmniej skromnego domku z ogródkiem i nowego samochodu, podczas gdy twoja żona zajmowała się wyłącznie domem. Mój dziadek trafił na czas, w którym miasto rozdawało działki, zarówno budowlane w centrum miasta, jak i łąki, lasy. Tym sposobem mój ojciec miał już działkę pod budowę domu w centrum miasta, a do
  • Odpowiedz
@b_oski: No i cały twój dowód nic nie warty bo https://pl.wikipedia.org/wiki/Dow%C3%B3d_anegdotyczny

Ja nic nie dostałem i mam i ziemię i dom i jeszcze trochę z własnej pracy. I co to znaczy? Albo nic, albo że nie masz racji, albo że się nie postarałeś.

Od początku rewolucji przemysłowej, pomijając okresy wojen i kryzysów finansowych, będąc uczciwie pracującym mężczyzną, mogłeś się dorobić co najmniej skromnego domku z ogródkiem i nowego
  • Odpowiedz
@b_oski: Nie to ty masz z tym problemy. Twój dziad czy ojciec mieli swoje - życie było dobre. Ty sobie nie poradziłeś w życiu - teraz życie jest złe. Tymczasem wszystkie wskaźniki rozwoju temu przeczą.
Ja miałem odwrotnie i moje życie też temu przeczy - to już nie pasuje do Twojej tezy więc koniec dyskusji.
  • Odpowiedz