Aktywne Wpisy

kucma19 +77
Cześć budowlane świry. Chwale sie postawieniem wiaty fotowoltaicznej 50m2 na 3 auta. Całość zajęła mi okolo 5 miesięcy pracy po pracy.
Poniżej wszystkie koszty:
STAL:
*Pręt zbrojeniowy fi12 - 84m
*Pręt zbrojeniowy fi25 - 72m
Poniżej wszystkie koszty:
STAL:
*Pręt zbrojeniowy fi12 - 84m
*Pręt zbrojeniowy fi25 - 72m

DominiCanes +48
Mam 21 lat, dostałem płatny staż w .NET w dużej firmie (nowoczesny stack, cloud itd.). Programowanie mnie kręci, lubię to robić, ale boję się o przyszłość. Nie widzę siebie jako typowego korposzczura do końca życia, a jednocześnie nie mam pomysłu na własny startup. Marzy mi się własna firma, ale nie mam koncepcji, co mógłbym robić. Chciałbym zostać w Polsce, nie ciągnie mnie do USA, a czuję, że bez wyjazdu będzie trudniej się wybić.
Z drugiej strony... coraz bardziej ciągnie mnie do stomatologii. Lubię kontakt z ludźmi, droga do celu jest prosta i jasna: studia, doświadczenie, własny gabinet. Elastyczne godziny pracy, niezależność, możliwość zarabiania dużych pieniędzy przy dobrym marketingu. Problem? Mam już 21 lat. Musiałbym rzucić programowanie i poświęcić rok na przygotowania do matury albo wyłożyć 250k na prywatne studia. A jak się nie dostanę? Zmarnowany rok i spory zawód.
Nie wiem co robić. W IT coś już mam, ale nie wiem, czy to mi wystarczy. Dentystyka kusi stabilnością i prostotą ścieżki.
Ktoś był w podobnej sytuacji? Jaką decyzję podjęliście?
#programowanie #it #kariera #rozwojosobisty #pracbaza #startup #przemyslenia #dentysta #studia #net #cloud #polska #lek #lekdent #medycyna
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
w IT czeka Cię j-----e w Sprintach i bycie parobkiem do poganiania