Wpis z mikrobloga

Mam fizyczna karte krakoską z biletem okresowym. Jak tą karte dodac do aplikacji tak aby nie musiec jezdzic z fizycznym nosnikiem? W ogole sa dwie apliakcje. Karta Krakowska i mobilna KKM. W Obydwu zalozylem konta, podalem swoj pesel, nazwisko adres maila ale tam nie ma mojego biletu. Jest jedynie opcja zalozenia nowej karty.

#krakow
#pytanie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mattttx:

To muszę dopytać w punkcie. Szkoda, że nie wiedziałem, nie zakładałbym w ogóle fizycznej.

A wiesz, może jak to jest. W przypadku, gdybym nie miał dostępu do internetu albo rozładowany telefon w czasie kontroli ale bilet ważny to dostaję mandat ale potem mi go anulują po zgłoszeniu w punkcie?
  • Odpowiedz
@mattttx:

ale to praktycznie zerowa szansa na brak zasięgu, mam w telefonie dwie sim z różnych sieci. Problem jest latem, kiedy masz w jednej kieszeni lekkich spodni klucze a w drugiej smartfona. Nie ma miejsca na portfel.
  • Odpowiedz
@Erimar: nic dziwnego, wówczas powszechne byłoby dzielenie się kartą, kontrolerzy musieliby dodatkowo weryfikować tożsamość. Ciekawy jestem, w takim razie czy w razie kontroli trzeba okazać kartę czy może być pod etui telefonu?
  • Odpowiedz
@Erimar: a no tak, hehe, polak potrafi. Szukano by soboftorow w miescie xD. Juz oczami wyobrazni widze grupe na fb, gdzie dodawanoby swoje selfiaki szukajac pary. Z drugiej strony jeden w parze musialby sie poslugiwac cudzym dokumentem wiec tez niezbyt.

Tak czy inaczej wyjasnilo sie. Moja karta zostaje pod etui albo jesli kontroler jej tak nie odczyta to wymieniam na elektroniczną.
  • Odpowiedz