Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eechh12: Nie jestem lekarzem. Tez slyszalem ze teraz raczej sie unika gipsu. Nie wiem tylko czy jak masz wszystkie 3 sciegna uszkodzone. Z prawej, z lewej i od gory. Tam nie ma praktycznie co trzymac. Moze zamiast gipsu szyna ale nie wydaje mi sie ze ot tak by to lekarz zoastawil. Nawet w dzisiejszych czasach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@straszny_cham @Lockersky @xyz_xyz @gorzki99 @Satan_Was_a_Babyboomer @beer_man @Iifeform @Jezyk19 @assninja @ska87 @JasniePanMateusz @eechh12 @Kangur100 @sawik20 @ascaris @mleko3-2procent Byłem u lekarza dopiero wczoraj po 18.00. Z tą nogą jest jakaś dziwna sytuacja. Przyjął mnie ortopeda. Jak zobaczył tą nogę to się trochę przestraszył i zapytał czemu szybciej z tą nogą nie przyszedłem. Ponaciskał w różnych miejscach, ale w
mambar - @strasznycham  @Lockersky  @xyzxyz  @gorzki99  @SatanWasaBabyboomer  @beerma...

źródło: temp_file8042007989473818626

Pobierz
  • Odpowiedz
@mambar: Skoro roentgen nic nie wykazał to może niewydolność żylna albo tetnicza? zgłoś się przy okazji do chirurga naczyniowego (moze Ci grozic amputacja nogi)
masz duzy obrzek srodstopia i kostki (co jest defacto niebezpieczne bo juz to jest uciskiem dla naczyn)

gdybanie w internecie. daj znac co powiedzial lekarz pierwszego kontaktu i czy skierowal cie do naczyniowca
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lockersky mogę się zgłosić ale to raczej nie to. Przy niewydolności żylnej są zawsze żylaki a ja nie mam żadnych żylaków. Zresztą mam 30 lat więc w tym wieku żylaki raczej nie powinny się jeszcze ponawiać. Jeśli chodzi o niewydolność tętniczą to ponoć przy chodzeniu pojawia się na tyle duży ból łydki, że aż trzeba się zatrzymać i odpocząć, żeby ten ból przeszedł . Potem znowu chodzisz, znów pojawia się ten
  • Odpowiedz
@mambar: Mi RTG też nic nie pokazało i myślałem, że wszystko jest ok. Trochę poczytałem i dowiedziałem się, że na RTG można dostrzec tylko zmiany w układzie kostnym, czyli na przykład skręcenie stawu skokowego. Poszedłem kilka dni później zrobić USG i wyszło naderwanie więzadła w stawie skokowym. Lekarz mi powiedział, że powinienem był przyjść zaraz po urazie, bo noga kwalifikowała się do usztywnienia. Ja przyszedłem po tygodniu, więc już nie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gorzki99 @xyz_xyz @Jezyk19 w takiej sytuacji pójdę na usg. Tylko jeden problem jest. Zmieniam pracę. Za półtora miesiąca mam już załatwioną nową pracę więc obecnie nie pracuje. Zarejestrowałem się 2 dni temu przez internet w urzędzie pracy bo od dnia rejestracji mam prawo do ubezpieczenia zdrowotnego. Problem w tym, że do systemu NFZ wpiszą mnie zapewne dopiero za 2 albo 3 tygodnie więc lekarze nie widzą, że jestem ubezpieczony.
  • Odpowiedz
@mambar: Miras kuzwa... jak dasz doupy to do konca zycia bedziesz mial problemy z tym stawem skokowym (oby juz nie bylo za pozno :/)

Wyskakuj z 200-250pln i zaiwaniaj prywatnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gorzki99 jakby usg też nic nie wykazało to wtedy co robić? Bo jeszcze można tomografię komputerową zrobić jakby co, ale nie wiem czy jest taka potrzeba
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@xyz_xyz @gorzki99 @Jezyk19 byłem u lekarza w gabinecie Podstawowej opieki zdrowotnej bo tak zalecili mi w szpitalu i napisali też na tej kartce. Dodatkowo też chciałem dostać skierowanie na badanie USG. Popatrzył na nogę. Stwierdził to samo co w szpitalu czyli, że nie ma żadnego skrzepu i nawet jak dosłownie cała noga byłaby czerwona to i tak nie oznacza to żadnego skrzepu. Twierdzi że to jest to samo co
  • Odpowiedz
Mam jedynie nie przeciążać nogi, nie nosić ciężarów, nie grać w piłkę itp.

@mambar: Normalnie sherlock holmes :D No wez nie rob se jaj :DD

O skrzepie nie bede sie wypowiadal. Tylko wez mnie wytlumacz dlaczego musialem se zastrzyki w brzuch wbijac przy praktycznie blizniaczym urazie. Przeciwzakrzepowe zastrzyki. Nie zeby byly jakies bolesne czy cos - chodzi mi o sam
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gorzki99 @xyz_xyz może oni podchodzą tak luźno do mnie bo po prostu nie zgłaszam żadnego większego bólu. Tak jak pisałem. Na pewno ból nie jest mocny. On jest bardzo tępy i delikatny i pojawia się tylko w niektórych momentach.
  • Odpowiedz
@mambar cholera wie oni maja na tych sorach we dupie bo to nie ich noga. Ja mimo ze leczylem itp mam dysfunkcje stawu, ograniczone ruchy itp. wiec ja bym zrobil to usg. Noga to noga
  • Odpowiedz
@mambar: ja nie zamierzam podważać kompetencji lekarza, mogę tylko dodać, że przy naderwaniu (nie zerwaniu) więzadeł mogłem prawie normalnie chodzić i ból nie był nie do zniesienia. Możesz też się zorientować, czy w Twoim mieście są przychodnie, w których ortopeda przyjmuje kilku pierwszych pacjentów na NFZ od ręki, bez uprzedniej rejestracji. Wygląda to tak, że ustawiasz się w kolejce jeszcze przed otwarciem placówki i jeśli zmieścisz się w tym limicie,
  • Odpowiedz