Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@gorzki99 to swoją drogą dalej mnie zadziwia. To że lekarze dalej pakują gips na 6 tygodni a z drugiej strony że ludzie dalej się na to zgadzają.
  • Odpowiedz
@rkore: NIe no. Zeby byla jasnosc to ja mowie o starych czasach. Nie wiem jak jest teraz (i wole nie sprawdzac :P)

Niemniej mam oba stawy skokowe wyrabane. Prawy byl w gipsie lewy nie. Z prawym nie mam problemow z lewym mam jak tylko zle stane. Wiec nie bede negowal decyzji lekarza ze mnie zapakowal w gips bo widze roznice. No i wytargowalem 4 a nie 6 :P
  • Odpowiedz
@gorzki99 @rkore ortezy sa coraz popularniejsze, jednak swoje kosztuja, nie każdego stać, wtedy pakują w gips ¯_(ツ)_/¯

@gorzki99 to ze kostka ma tendencje do kolejnych skręceń to powikłanie i następstwo mocnego skrrcenia, struktury nie trzymają już tak sztywno stawu. Dlatego ja uzywam wysokich butów jak chodze po ciężkim nierównym terenie.

Lekarz w zusie też mi mówił że już na tą nogę nie dostane kolejnego odszkodowania w przyszlosci bo obliczony
  • Odpowiedz
Dlatego ja uzywam wysokich butów jak chodze po ciężkim nierównym terenie.

@xyz_xyz: Nie musisz mi mowic jakich butow uzywac w gorach. "Troche" czasu i km mam tam zrobionych.

Tylko ze to nie tylko gory sa problemem. Zle zejde z kraweznika i klopot :P No a przeciez w miescie nie bede chodzil w butach za kostke :P

Ja tam z ubezpieczenia nic nie dostalem :P
  • Odpowiedz
Jedź do jakiegoś lekarza, bo skończysz jak Kuba z Chłopów. Jak nie pokażesz papierów od doktora, to wystąpimy o likwidację konta na Wykopie. Twojego konta, żeby nie było niedomówień. Wszedłeś na Wykop, to zachowuj się jak wykopki prawią.

Ps. Miałem podobnie, po kilku dniach lepiej, bo opuchlizna usztywniła nieco kostkę. Ale jak zaczęły pojawiać się fioletowe plamy i drętwienie w stopie, na drugiej pobiegłem na SOR. Gips, kule i 2 tyg w
  • Odpowiedz
@mambar miałem pękniętą kostkę ze skręceniem i miałem gips przez jakieś 2 tygodnie tylko z perspektywy czasu lepiej z gipsem, mniej obciążasz nogę.
U Ciebie nie wiadomo czy to tylko skręcenie czy coś więcej ale do szpitala na już trzeba jechać, serio i od razu przydałyby się zastrzyki przeciwzakrzepowe
  • Odpowiedz
i miałem gips przez jakieś 2 tygodnie tylko z perspektywy czasu lepiej z gipsem, mniej obciążasz nogę.

@sawik20: jak wy tak krótko macie gips przy takich urazach, ja miałem skręcenie i gips 6 tygodni, co prawda to było ze 20 lat temu i jeszcze gówniarzem byłem, ale po zdjęciu gipsu jeszcze o kulach przez jakieś 2-3 tygodnie chodziłem...
  • Odpowiedz
@mambar: Chłopie, mój wujek umarł bo go głowa bolała i nic z tym nie zrobił, osierocił trójke dzieci. Idź do lekarza, na ojom. Kłam że bardzo boli niech sprawdzą. Nie wiem czy wiesz ale masz jedno życie i zdrowie. nie ryzykuj.

daj znać jutro mnie zawołaj i powiedz co powiedział lekarz.
  • Odpowiedz
@mambar trudno orzec, skąd drętwienie było. Obstawiam, że obrzęk uciskał żyły i nerwy, dodatkowo ja skręciłem kostkę podczas zeskoku, to może i stąd był taki tępy ból.
Miałem gips na kończynach wielokrotnie - taka ze mnie łajza lub ruchliwy człowiek. Skutków ubocznych dotkliwych nie obserwowałem. Jedynie gdy kolano miałem zablokowane, to mięśnie uda się zmniejszyły. Ale to do odrobienia.
  • Odpowiedz