Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Niemniej mam oba stawy skokowe wyrabane. Prawy byl w gipsie lewy nie. Z prawym nie mam problemow z lewym mam jak tylko zle stane. Wiec nie bede negowal decyzji lekarza ze mnie zapakowal w gips bo widze roznice. No i wytargowalem 4 a nie 6 :P
@gorzki99 to ze kostka ma tendencje do kolejnych skręceń to powikłanie i następstwo mocnego skrrcenia, struktury nie trzymają już tak sztywno stawu. Dlatego ja uzywam wysokich butów jak chodze po ciężkim nierównym terenie.
Lekarz w zusie też mi mówił że już na tą nogę nie dostane kolejnego odszkodowania w przyszlosci bo obliczony
@xyz_xyz: Nie musisz mi mowic jakich butow uzywac w gorach. "Troche" czasu i km mam tam zrobionych.
Tylko ze to nie tylko gory sa problemem. Zle zejde z kraweznika i klopot :P No a przeciez w miescie nie bede chodzil w butach za kostke :P
Ja tam z ubezpieczenia nic nie dostalem :P
Ps. Miałem podobnie, po kilku dniach lepiej, bo opuchlizna usztywniła nieco kostkę. Ale jak zaczęły pojawiać się fioletowe plamy i drętwienie w stopie, na drugiej pobiegłem na SOR. Gips, kule i 2 tyg w
U Ciebie nie wiadomo czy to tylko skręcenie czy coś więcej ale do szpitala na już trzeba jechać, serio i od razu przydałyby się zastrzyki przeciwzakrzepowe
@sawik20: jak wy tak krótko macie gips przy takich urazach, ja miałem skręcenie i gips 6 tygodni, co prawda to było ze 20 lat temu i jeszcze gówniarzem byłem, ale po zdjęciu gipsu jeszcze o kulach przez jakieś 2-3 tygodnie chodziłem...
to juz nawet chat GPT ci lepiej podpowie
daj znać jutro mnie zawołaj i powiedz co powiedział lekarz.
źródło: mordo
PobierzMiałem gips na kończynach wielokrotnie - taka ze mnie łajza lub ruchliwy człowiek. Skutków ubocznych dotkliwych nie obserwowałem. Jedynie gdy kolano miałem zablokowane, to mięśnie uda się zmniejszyły. Ale to do odrobienia.