Wpis z mikrobloga

Od wczoraj pogrywam sobie w dość leciwego #flanker 2.0 i dopiero sobie przypomniałem, że gra symuluje konflikt w powietrzu w hipotetycznej w 2000 roku wojnie między Ukrainą, a Rosją. Jedna z odpraw misji zawiera między innymi taki kwiatek. XD

Lata się cholernie źle na samej klawiaturze. Jaki joystick do okazjonalnego latania polecacie? Obsługa klawiatury i operowanie joyem nie jest mi straszna więc nie musi być to stick za kilkaset PLN. Ważne: gry odpalam na #linux przez #lutris / #wine więc może ktoś testował taką egzotyczną konfigurację i jakiś joy był wykrywany bez problemu?

BTW. tę samą wojnę zakładał stareńki Harpoon w jednym z dodatkowych scenariuszy, ale tam dla wyrównania szans część Floty Czarnomorskiej opowiedziała się za Ukrainą co skończyło się potężną wymianą salw pocisków woda - woda pod Sewastopolem.

#symulatory #retrogaming #aircraftboners #retrocomputing
Commodore_64 - Od wczoraj pogrywam sobie w dość leciwego #flanker 2.0 i dopiero sobie...

źródło: Przechwycenie obrazu ekranu_2025-04-20_11-36-01

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Commodore_64 T16000m działa od razu z pudełka. Używam do Elite Dangerous oraz do MSFS2020. Tylko ja oba odpalałem przez Protona w Steam, ale nie powinno być różnicy, bo Proton to zasadniczo jest wine.
  • Odpowiedz
  • 0
@khrop: dzięki. Raczej nie mieści się w moim budżecie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zastanawiam się nad sparowaniem Dual Shocka 4. IMO ma dobre analogi i może wystarczyć o ile będę mógł wszystko skonfigurować. XD
  • Odpowiedz
@Commodore_64: Saiteki też powinny śmigać. Aż mnie zdziwiłeś trochę, bo T16000m to raczej była taka opcja budżetowa. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Zawsze można używkę kupić.
  • Odpowiedz
  • 0
@khrop: pewnie się całkiem fajnie sprawdza, ale panie kochany, ja mam zajawkę na tu i teraz i kilka stów to sporo... Pisząc "budżetowo" miałem na myśli marketowego joya, bo nie wiem ile będzie mi się chciało latać nad Krymem. ;-)

@NoNAnt5: O! Dzięki. Właśnie czegoś takiego szukam.
  • Odpowiedz