Wpis z mikrobloga

Wszyscy mówią o bodyshamingu w kontekście grubasów, a co z osobami szczupłymi? W zeszłym roku zrobiłem mega docinke, plan byl zejsc do 7-8% bodyfat. Zrzucilem 20kg, finalnie wyszlo 75kg wagi przy 184cm wzrostu. Jest 6pak, są żyły, jest git. W czwartek spotykam sąsiadkę (stara baba) i rzucila z oburzeniem "o Jezu, ale pan chudy!". Odpowiedzialem "a pani gruba" xD foch jak stąd do Radomia, rzucila że jestem chamem i poszla.
Czyli ej, wytykac komus niedowage (chociaż ja takiej nie mam) jest ok, ale wytykanie nadwagi juz nie? Jak jesteś szczupły to się licz, że na każdym kroku każdy będzie chcial Cie dokarmic, bo jestes "chudy", ale jak grubasowi powiedz "nie jedz ósmej porcji tortu" to zaraz obraza majestatu XD

#logikarozowychpaskow #heheszki #bekazpodludzi
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@A330 tak było, jest i będzie. Całe życie mam niedowagę i ciagle słyszę, ale ty chuda, same kości, rodzice ci lodówkę zamykali, kościotrup. I to już nie mówię o tekstach w szkole od dzieci. Ale od dorosłych i w dorosłym życiu. Nie wiem skąd przeświadczenie że gruby to obraza a chudy już można gadać xd niestety zawsze brakuje mi tej pewności siebie żeby odpowiedzieć tak jak ty. Ale jest to p------e
  • Odpowiedz
@lord_xenu:

75kg to szczypior przy 184.

xDD? to ile powinien ważyć 184cm, 90kg?
Ja przy 186cm ważylem 90kg i wyglądałem jak pie&&&lony ulaniec. Obecnie mam 74kg i to jest wręcz idalna masa przy mojej sylwetce.
  • Odpowiedz
@A330: ja przez cały okres szkolny byłem tym najgrubszym dzieckiem w klasie. Teraz w wadze 74-78kg (zależy od okresu, redu czy masa) i czuje się perfekcyjnie. Wtedy po 5 minutowym spacerze na autobus byłem cały zlany potem.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@dalekosieznyDzezail: no widzisz, ja przy 77 mialem w bicu prawie 40cm, dlatego zawsze warto brać pod uwage bodyfat. Ludzie najczęściej przeceniają swoją ilosc miesni i niedoszacowuja tluszczu, na ulicy jest masa facetow z BF ponad 20%
  • Odpowiedz
mam 184cm i 87kg, silowania od 20 lat (nie cały czas regularnie) bez sterydianów, i minimum 5-7kg mam do zrzucenia żeby wyglądać fajnie. 95% mężczyzn którzy ważą więcej niż ich wzrost minus 100 ma nadwagę.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
95% mężczyzn którzy ważą więcej niż ich wzrost minus 100 ma nadwagę.

@gmekowsky: dokładnie, każdy myśli że jak Pudzian waży 120kg i ma krate na brzuchu to moje 100kg jest ok. A to jest daleko od ok
  • Odpowiedz
@A330: sama opinia dotycząca bodyshamingu osób chudych słuszna, tym bardziej że jesteś po prostu szczupły

sąsiadkę (stara baba) i rzucila z oburzeniem "o Jezu, ale pan chudy!". Odpowiedzialem "a pani gruba" xD foch jak stąd do Radomia, rzucila że jestem chamem i poszla

@A330: to brzmi jakbyś miał wrażliwość i umiejętności społeczne na poziomie typowego piwniczaka z bordo (o ile ta historia się faktycznie wydarzyła).

Serio nic chamskiego
  • Odpowiedz
@A330: Mama mojej dziewczyny kiedyś powiedziała do mnie „chudy”. Miałem ochotę powiedzieć „gruba, pijesz?” XD

Oczywiście wtedy byłby kwik wszystkich wokol i wielka obraza
  • Odpowiedz
@A330: Przez większość życia byłem grubasem (przez nawyki żywieniowe rodziców, których zostałem nauczony) I ciągle słyszałem docinki z tego powodu. Gdy jednak udało mi się dociąć do 80kg (na oko 12-15%bf) byłem przez te same osoby zaczepiany z powodu wagi. Przy ówczesnej kruchej psychice osoby z depresją, jedyny efekt jaki mogło to wywołać to jojo, bo miałem dość słuchania tego jadu. J---ć ludzi
  • Odpowiedz
  • 2
@A330 rel. Zaczalem dwa lata temu uprawiać jakieś aktywności fizyczne. Mimowolnie zszedłem z 77 na 67kg przy 180cm, tłuszcz 9,5% i od jakiegoś czasu co przyjeżdżam do teściowej to słyszę: "zięciu, dają ci w domu jeść? Taki chudy jesteś".
  • Odpowiedz
@A330 ja 185cm, 82kg, mięśnie widoczne, bodyfat wg. Kalkulatora 11% a I tak jestem chudy lub szczupły. Najlepsze jest , że slyszę to od ludzi, którzy siłownię widzieli tylko od zewnątrz, dlatego mam ich zdanie głęboko w dupie
  • Odpowiedz