Aktywne Wpisy

tojapaweu +130
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Xxxvvvwww +317

źródło: temp_file4460833836964255216
Pobierz
Mam używam od dawna nitonakrętek ale głównie aluminium, i to jest cudowne, ale nie zawsze wytrzymałość gwintu aluminiowego wystarcza. Poza tym już miałem zastosowania gdzie nie był dozwolony styk aluminium-stal-miedz ze względu na różnice elektrochemiczne metali, elektrokorozja i te sprawy. Trzeba łączyć na stali, ale stalowe nitonakrętki za wielokrotnie trudniejsze do zaciśnięcia (zaciągnięcia), a moją nitownica, choć markowa, wurth, ale taka uniwersalna https://eshop.wurth.pl/Nitownica-reczna-do-nitow-z-gowica-obrotowa-NITOWNICA-UNIWERSALNA-KOMPLET/094916.sku/pl/PL/PLN/ (taka se do wszystkiego, to nie może być dobra wyjątkowo do jednego) - niby daje radę, ale ręce bolą fest. Jakbym tym miał więcej niż 5 pod rząd zrobić to bym potrzebował fizjoterapeuty.
Specjalistycznej do nitonakrętek z Wurtha nie kupię, bo to 2300pln. Netto.
Więc kto używa STALOWYCH nitonakrętek i ma jakąś sprawdzoną zaciskarkę, przy której nie trzeba być Pudzianem, a nie kosztuje przy tym średniej krajowej?
Aaa do tego to musi być "wkręcana i ciągnąca" maszynka, a nie tylko wracająca się w nitonakrętke (więc śruba podkładka i 2 klucze - odpada). Bo część nitonakrętek robię ślepych, nieprzelotowych, więc dokręcana śruba nie ma jak wyjść drugą stroną.
#warsztat #majsterkowanie #obrobkametali #narzedzia
źródło: 00c8d682412eaa1b194b7290e7fe-16
Pobierz@hrumque: w przemyśle to w ogóle nie jest dopuszczalne, po takiej akcji w zasadzie gwint nie nadaje się do niczego.
To co masz to się do nakrętek nie nadaje chyba że ktoś jest pudzianem, fizyki nie oszukasz. Bym zaproponował pneumatyczną, ale widzę że funduszy nie masz. A tak zostaje Ci kupić coś dwuręcznego z długimi dźwigniami,