Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego panuje przeświadczenie, że trzeba się wyprowadzić jak najszybciej z rodzinnego domu? Przecież rozsądek podpowiada siedzieć i odkładać kasę, inwestować na #gielda a po nadejściu krachu na rynku odkupić za bezcen mieszkanko od zrozpaczonego kredyciarza #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego panuje przeświadczenie, że trzeba si...

źródło: 9b4720dc-9324-4252-924b-9d4f70c43aea

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: #nieruchomosci Nic takiego nie ma. Kilkanaście lat temu lobby deweloperskie stworzyło taki obraz że trzeba się wyprowadzić na swoje. Nawet jak rodzice mają 3 piętrowy dom 250 m. Najbardziej podatne na to były młode Julki które nie chciały mieszkać z teściowa. Efekty teraz widzimy demografia w agonii ceny mieszkań w kosmosie.
  • Odpowiedz
@daretti877 xD co to za głupoty. Ja zawsze chciałam się od rodziców wyprowadzić, bo mają toksyczne zapędy, dużo krzyczą i chcę sobie po swojemu mieszkać i układać życie. Dom rodzinny ponad 200m, miejsce by się znalazło dla mnie i chłopa, ale wolę płacić kilka kafli kredytu co miesiąc, niż znosić ich na co dzień.
  • Odpowiedz
@daretti877: tak, z pewnością ludzie chcą się wyprowadzić od rodziców/teściów z powodu lobby deweloperskiego xD nawet jakby rodzice/teściowie mieszkali w pałacu, to wolałbym mieszkać nawet w mikrokawalerce niż z nimi. Święty spokój od rodziców/teściów dla mnie jest bezcenny. Zresztą widziałem też jak rodzice/teściowie się zawsze źle dogadywali z dziadkami pod jednym dachem i się dziwię jakim cudem oni wytrzymali całe życie razem w jednym domu xD
  • Odpowiedz
ale co Cię boli dwucyfrowa inflacja jak siedzisz zapakowany w EDO? Przecież to trzeba być wybitną jednostką, żeby długoterminowe oszczędności trzymać na rorze.

@kuraku: co za łeb XDDDDD no to mnie boli, że oszczędności to jedno, ale rosną ceny wszystkiego i tracisz wydając na przeżycie, tak samo drastycznie rosną ceny nieruchomości itd. takimi obligacjami to sobie co najwyżej zmniejszasz stratę
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
odpowiedzialny-myśliciel-39: @daretti877: wystarczy, że ktoś ma instynkt terytorialny i lubi s--s to przecież nie będzie dziewczyn do rodziców sciagac, ani tym bardziej żyć z nimi w urządzanych pod rodziców potrzeby miejscu

Tylko prawdziwy przegryw jest w stanie mieszkać z rodzicami bo nigdy nie miał swojego zdania ani swoich potrzeb

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
Dlaczego panuje przeświadczenie, że trzeba się wyprowadzić jak najszybciej z rodzinnego domu?

@mirko_anonim: panuje takie przeświadczenie tylko gdy siedzenie ze starymi szkodzi na mózg lub r---------a związek. A to się zdarza, nierzadko.
Jak mieszkając do 40-tki ze starymi uzbierasz nawet na dom z basenem ale będziesz wrakiem człowieka to nawet nie będziesz potrafił się tym domem potem cieszyć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Naturalucka. To jest instynkt z czasów, kiedy półmałpy musiały przejść tę samą drogę po dorośnięciu - zbudować nową chatę i zachęcić do niej samicę. Niektóre samce czuły potrzebę dalszej wędrówki i przygody. Tak zachowywała się dobra mieszanka genów a gatunek nie znikał po jednej tragedii.

Jeśli zostajesz ze starymi, to znaczy że coś z tobą nie tak, bo twoje geny się nie uaktywniły w celu znalezienia nowego gniazda. Nie
  • Odpowiedz