Aktywne Wpisy

Nordri +173
Mirki, 3majcie kciuki, żeby jakoś przeżyć!
Dziś zaczynamy, może do końca nie osiwieję xD
#budowadomu #bojesie #stres #bedziedobrze ?
Dziś zaczynamy, może do końca nie osiwieję xD
#budowadomu #bojesie #stres #bedziedobrze ?

źródło: temp_file1333998152860654698
Pobierz
mat-kelo +38
Gdyby było inaczej to już dawny by jednoznacznie się odciął od takich pomysłów i/lub zaprowadził porządki w ministerstwie rozwoju. A przecież jako premier, prezes rady ministrów i lider największej partii w koalicji ma ogrom możliwości, aby działać w tym kierunku. Ale z jakiegoś powodu bardzo nie chce tego robić.
Paszyk i pozostali, to tylko pionki poustawiane na stanowiska, aby pchać te dopłaty. Zwykła zagrywka, po to aby w razie czego było kogo rzucić na pożarcie oburzonym obywatelom i w ostateczności było kogo zdymisjonować.
Donald Tusk bardzo nie lubi być kojarzony z rzeczami, które nie podobają się obywatelom. Szczególnie, kiedy słusznie jest z nimi kojarzony, bo za nie odpowiada. Dlatego robi tak dużo, aby z tymi dopłatami był kojarzony jak najmniej.
#nieruchomosci #polityka
Przydatne linki:
-> 20% wpłat na prowadzoną obecnie kampanię Trzaskowskiego pochodzi od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Wszyscy obecni posłowie KO (123 ze 126) głosowali za BK2%
-> KO chciała, aby z BK2% już wtedy zrobić BK0%, a dodatkowo zamrozić raty kredytów na poziomie z grudnia 2021
-> 20% wpłat dla PO oraz 30% wpłat dla PSL pochodzi od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Program mieszkaniowy KO na ich własnej stronie (w tym kredyt 0% na pierwszej pozycji)
-> W umowie koalicyjnej nie ma mowy o kredycie 0%
[BONUS]
-> 39% wszystkich zbadanych darowizn na prowadzoną obecnie kampanię Sławomira Mentzena, pochodzi od osób związanych z rynkiem nieruchomości – deweloperów, inwestorów oraz firm budowlanych
-> 24% wpłat na kampanię pis pochodził od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
źródło: 25d394feeab36ba63f667f3bd9e49032af0416d1b3eb4378112af4947531fdbf
Pobierz@Niebadzsmokiem: lansowane kłamstwo. Tak ciężko poczytac badania opinii publicznej na ten temat?
@Niebadzsmokiem: Zdajesz się całkowicie pomijać to, że samorządy miejskie pompują ceny gruntów w atrakcyjnych lokalizacjach, co przekłada się na wzrost cen wszystkiego w okolicy. Nie bez powodu deweloperzy płaczą żeby uwolnić grunty - gdyby samorządy tak chętnie im sprzedawały wszystko jak niektórzy sądzą, to nie byłoby płaczu.
I żeby nie było wątpliwości - nie jestem zwolennikiem uwalniania tych gruntów pod klitki inwestycyjne. Ale
@WaveCreator: masz rację, całkowicie to pominąłem. Niemniej, tutaj samorząd każdego miasta jest osobnym przypadkiem. W tej kwestii chyba można zrobić jeszcze mniej. Przynajmniej na szczeblu ogólnym. A na szczeblu lokalnym, to ja mogę co najwyżej w swojej mieścinie działać, ale u mnie raczej z gruntami nie ma