Wpis z mikrobloga

Przerażające - duży wysyp problemu picia w święta na tagu #alkoholizm
Trzeźwych świąt życzę. Dla mnie to już druga wielkanoc bez tego ścierwa. Polecam zdecydowanie! :)
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ImperatorPL: nastepny moralizator. Dawaj tu swoja diete rozpisana, to zaraz znajde cos, czego mozna sie przyczepic, za duzo cukru, za tluste, a moze za dlugo przrd telewizorem siedzi, a moze konia jeszcze wali? Odklejeni jestescie i tyle, czlowiek wypije p--o, to od razu alkoholik, ODURZA SIE!!!, na leczenie do choroszczy
  • Odpowiedz
@cyk21: w sumie, jeżeli ktoś ma z tym problem to już wolę żeby moralizował i był nieznośny, niż leżał na chodniku we własnych szczynach
  • Odpowiedz
skąd ta potrzeba pisania na forum: JA nie piję! Anon: a-----l to zło, ale JA NIE PIJĘ!

@cyk21: opcje są dwie. Albo są alkoholikami, albo nic w życiu nie osiągnęli i myślą, że w końcu jest coś, czym mogą się chwalić. Ewentualnie dwa w jednym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@D00D00 analizacja

Zacznij coś ćpać bo wyslawiasz się jak przysłowiowy troglodyta - tiktokerskie pojęcie koncepcji zdania, 3 wyrazy maximum elokwencji

Poczytaj sobie co to jest

Personifikacja, czyli uosobienie, to środek stylistyczny, w którym przedmiotom, zwierzętom, zjawiskom przyrody lub pojęciom abstrakcyjnym przypisuje się cechy, zachowania, emocje i zdolności ludzkie. Innymi słowy, sprawiamy, że coś nieożywionego działa, mówi i zachowuje się jak człowiek
  • Odpowiedz
@RyanWolf: Po prostu jestem ciekaw ile osób się przyzna że pije nie dla smaku, tylko dla tej b---y po etanolu, bo równie dobrze pragnienie można ugasić colą albo czymś innym ( ͡ ͜ʖ ͡)

@masterdick Dosłownie przykład z d--y dałeś xD

Także jestem ciekaw tej gloryfikacji alko, chociaż mamy od groma mniej szkodliwych a lepiej działających substancji

I tak zasadniczo każda substancja zmieniająca świadomość
  • Odpowiedz
@drakan8:

@RyanWolf: Po prostu jestem ciekaw ile osób się przyzna że pije nie dla smaku, tylko dla tej b---y po etanolu, bo równie dobrze pragnienie można ugasić colą albo czymś innym ( ͡ ͜ʖ ͡)

I tak zasadniczo każda substancja zmieniająca świadomość to n------k, a każdy jej użytkownik to ćpun, dlatego zawsze mnie bawi jak alkusy n----------ą na ćpunów xD

Co ty powiesz
  • Odpowiedz
@cyk21: Skoro to złote myśli 15-latka, to dlaczego jakieś 90% pijących tego nie przyznaje? tylko zawsze jest wymówka "pije dla smaku" "a-----l to nie n------k" "alko jest zdrowsze od [tutaj wstaw substancje]
  • Odpowiedz
@drakan8 Po to samo po co pizzę z oliwą jem, bo lubię pizzę z oliwą. Wasz problem polega na tym że patrzycie na to że ktoś sobie piwko wypije przez pryzmat swojego uzależnienia.
  • Odpowiedz
@drakan8 dokładnie tak

Dlatego zawsze bawi jak ludzie którzy w---------a cukier albo piją kawę nie ogarniają że są ćpunami

I mają problem do ludzi którzy piją albo ćpają

Banda hipokrytów, albo idiotów ;* albo both
  • Odpowiedz
  • 0
@masterdick: Nie chcę za bardzo uczestniczyć w tej dyskusji bo każdy ma tu swoje racje. Jestem osobą, która przestała pić. Dostrzegałem, że piję za dużo i na dupościsku (na początku) udało mi się to rzucić - wtedy faktycznie odczuwałem zazdrość jak widziałem, że ktoś pije, a ja nie mogę (NIE CHCĘ). Teraz jest mi to obojętne, żyję inaczej niż kiedyś i dostrzegam same pozytywy. Niemniej porównywanie do w----------a cukru albo
  • Odpowiedz
@astrodamus naucz się robić entery/akapity

Cukier wpływa nie tylko na całą rodzie ale na całe j----e społeczeństwa i przede wszystkim dzieci

Jest najgorszym narkotykiem na rynku zaraz po papierosach i alkoholu
  • Odpowiedz
  • 0
@masterdick: To może tak - dziś przejechałem niecałe 20 km rowerem. Bardzo mało, ale wystarczyło, żeby zobaczyć: dziesiątki czerwonych twarzy (na pewno to od Słońca). Dało się zobaczyć w każdym parku spożywanie alkoholu na ławeczkach przez śmierdzących ludzi. Dało się zobaczyć nad jeziorkiem nawalonych rzucających na głos "k-----i" wędkarzy. Dało się zobaczyć śpiącego dziadka na ławce na Rynku.
Na pewno wpływ cukru jest równie destrukcyjny. :) EOT z mojej strony,
  • Odpowiedz