Wpis z mikrobloga

Przerażające - duży wysyp problemu picia w święta na tagu #alkoholizm
Trzeźwych świąt życzę. Dla mnie to już druga wielkanoc bez tego ścierwa. Polecam zdecydowanie! :)
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@astrodamus: Odstawiłem alko całkowicie przez leki jak tylko rozpocząłem leczenie depresji i tak już zostało. Nie piłem dużo, ale gdyby nie a-----l to na pewno wcześniej bym zaczął terapię. Nie zamierzam do tego gówna wracać, nawet okazjonalnie. Nie warto.
  • Odpowiedz
@drakan8: nie są, i mówię to jako ktoś kto lubi zerówki. Czasem mam ochotę na dobre p--o lub wino i nie bedzie mi żaden neofita abstynent stękał jakie to szkodliwe.
  • Odpowiedz
@LeonL: ( ͡° ͜ʖ ͡°) tutaj ludzie poczucie wyzszosci nad innymi budują sobie nawet na tym, że nie napiją się piwa mimo, że sami byli po uszy w tym bagnie podczas gdy reszta piła tylko wino do obiadu.
  • Odpowiedz
@LeonL: ( ͡° ͜ʖ ͡°) tutaj ludzie poczucie wyzszosci nad innymi budują sobie nawet na tym, że nie napiją się piwa mimo, że sami byli po uszy w tym bagnie podczas gdy reszta piła tylko wino do obiadu.

@drakan8 @ThinkBackwards @drzewnyzwierz:

@ThinkBackwards: To, że nie pje to jego sprawa, ale skąd ta potrzeba pisania na forum: JA nie piję! Anon:
  • Odpowiedz
@cyk21: w naszym kraju jest spory problem z alkoholizmem, więc się nie dziwię, że dla kogoś, kto wychował się wśród alkoholików to może być problem i punkt honoru.
  • Odpowiedz
@cyk21: Dla mnie to ten sam poziom hipokryzji co wystawianie na ołtarze celebrytów co popłynęli w prochy a potem wyszli (z pomocą rzeszy psychologów i terapeutów) z tego i nagle obwieszczają jacy to z nich nadludzie bo pokonali swoje słabości.
To, że ktoś wariuje po wódzie i życie go postawiło do pionu to nie znaczy, że reszta identycznie się zachowuje po spożyciu i trzeba prowadzić jakąś swoją krucjatę. A że
  • Odpowiedz
@drakan8: jak, po co? Wy macie jakies zaburzenia. Czy ktos was sie pyta, dlaczego zrecie kotlety albo pijecie sok? Czlowiek ma wolne, chcialby usiasc w ogrodzie na sloncu, napic sie piwa, a tu jeden z drugim wielcy moralizatorzy hurr durr, P--O PIJOM alkoholicy zasrani. ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz