Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kto by pomyślał że stary huop, dopiero po dorobieniu się sporego hajsu nabędzie poglądów widocznie lewicowych gospodarczo.

w sensie poszłeś do pierwszej roboty, dostałeś wypłate (minimalną) i stwierdziłeś że jednak lewica rządzi? xd
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: nawet jakbym miał kierować się jedynie własnym egoizmem to i tak bliżej mi do lewej strony bo nie chce żeby mnie jakiś naćpany czarnych zastrzelił na ulicy.

Tego właśnie nauczyło mnie sprawa z George Floydem że USA to p------y kraj nierówności gdzie dostaje się dodatkowe punkty na studia za to że ma się bogatych białych starych. Żeby nie było to Julki które się kładły na ulicach to jest xD
  • Odpowiedz
się sporego hajsu nabędzie poglądów widocznie lewicowych gospodarczo.

@Zoriuszka: Klasyka. Bogaci nie lubią konkurencji. Nie bez przyczyny się mówi, że nikt tak nienawidzi wolnego rynku, jak kapitaluch co już się nażarł.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: wraz z dorabianiem się nieco i nabieraniem oglądu na społeczeństwo, człowiek dostrzega też dopiero jak bardzo bogaci są bogaci ludzie i na ile mogą sobie pozwolić. Ich rozsądne opodatkowanie de facto nie dotyka, po prostu zarobią nieco mniej.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: wiele różnić nie da się po prostu zlikwidować, ale powinniśmy tępić raczysko w postaci prywatyzacji przedszkoli, szkół, szpitali, zamkniętych osiedli z placami zabaw, póki jeszcze się da.

Dzieci lekarzy i prawników powinny siedzieć w przysłowiowej ławce z dziećmi kasjerki czy śmieciarza. To niweluje w dużej mierze pogardę dla ludzi mniej zamożnych i którym wyszło gorzej w życiu, wzmacnia też więzi społeczne i poczucie wspólnoty.
  • Odpowiedz