Aktywne Wpisy
j50_j +3
możecie wyjaśnić po co #rozowe 35plus biorą tabletki anty lub z góry #s--s tylko z zabezpieczeniem (co daje o wiele mniejsze powiedzmy emocje) jak to ostatnia szansa na coś fajnego, zanim będzie gorzej?
szansa ciąży dramatycznie spada, a to ostatni moment na naturalne hormony i owulację..
#logikarozowychpaskow
#blackpill
szansa ciąży dramatycznie spada, a to ostatni moment na naturalne hormony i owulację..
#logikarozowychpaskow
#blackpill
.............?
- tego nie da sie logicznie wyjaśnic 29.1% (30)
- chęć kontroli 19.4% (20)
- narcyzm 8.7% (9)
- brak edukacji i realności 2.9% (3)
- robią z rozpędu "dla partnera"? 15.5% (16)
- inne 24.3% (25)

moll +83

źródło: 1000016440
Pobierz
100 kWh "pojemności baku"
35 kWh "spalania" przy dziadkowej jeździe poza miastem
To tak jakbyście mieli bak 50 litrów benzyny i auto przy 100 km/h paliło ~18 litrów. Chyba na 3 biegu! Ale nie, tutaj to jakby jazda nadbiegiem. Żenujące, niepraktyczne. No i benzynkę lejemy kilka minut. Możemy płacić kartą, gotówką, blikiem, dupom. A w przypadku ładowarek i posiadania akurat tylko gotówki i rozładowanego telefonu oraz braku fizycznej karty (no przecież mam kartę w telefonie! Po co mi plastik?) zwyczajnie auta nie naładujemy. Nawet nie ma żywego człowieka przy ładowarce (w przeciwieństwie do stacji), któremu możemy dać ten banknot 100 zł, a on nam kliknie blika czy zapłaci swoją kartą, żeby za "stówkę" się dotoczyć do domu, motelu czy gdziekolwiek. Taksówka nie podjedzie na autostradę z bańką 5 czy 10 litrów oleju napędowego/benzyny w awaryjnej sytuacji. Nie weźmiecie elektryka na hol. Nie każda pomoc drogowa wam wpakuje elektryka na lawetę, bo są za ciężkie! Pracowałem w pomocy drogowej, mam prawko na B+E i zwyczajnie przy kontroli policji dostałbym mandat wrzucając na pakę 2,8 tonowego merola.
Auta elektryczne wg mnie mają sens, jeśli są niewielkie i służą głównie do jazdy po mieście, a producenci próbują nas przekonać, że zrobią dużego i luksusowego mastodonta za 800k PLN i on będzie miał takie same właściwości jezdne, jak 15 lat temu np. mercedes E klasa z silnikiem 3 litrowym i większym. Owszem, w merolu np. z 5.0 V8 był wir w baku jak się go deptało od świateł do świateł w mieście albo sprawdzało czy prędkość przelotowa 250 km/h będzie komfortowa. Ale to są skrajnie głupie sytuacje i nikt normalny tak nie jeździ. Natomiast jazda 100 km/h poza miastem, np. do pracy czy na wycieczkę poza miasto na parę godzin już tak, to jak najbardziej normalny sposób użytkowania samochodu.
Aha, ten EQS podłączony do gniazdka domowego 230 V ładuje się niemiłosiernie długo, w zakresie 20-80% krócej niż 2 dni to niemal niemożliwe do zrobienia.
#samochody #motoryzacja #mercedes
źródło: 807549f75ec865811a2
Pobierzźródło: image
PobierzTylko, że ładowarki szybkie są drogie i nie ma ich wszędzie, a rzekomo sens ucinania kosztów w elektryku polega na możliwości ładowania go w domu z rzeczy typu OZE, jakieś panele fotowoltaiczne itd. xD
No to super, przez majówkę naładuję samochód do 100%,
Przecież te Mercedesy są pośmiewiskiem na rynku ev. Eqe i eqs mają dobre zasięgi ale wyglądaj jak kasztany i nikt ich nie chce kupować, więc rabaty porobili takie prawie sam kupiłem ;)
Tak jak teraz, o ile dobrze pamiętam, mam w baku ze 30% paliwa.
Jeśli jutro dowiedziałbym się, że muszę jechać na działkę bo np. strzeliła rura i włączył się alarm, a to w jedną stronę 200km z czego 170 autostradami (lub 120km bardziej po prostej ale DK i powiatowymi a
@kogut_20: Obecnie testuję elektryka bez gniazdka w domu. Z ładowarkami jest p--------k nieziemski. Na tyle
Niestety stacje nie są wszędzie. Jeszcze te guana 50kW to łatwo znaleźć ale ja chce np zjeść śniadanie w kfc i tam nie ma ładowarki, więc muszę
Pomoc drogowa na B?
Z czym tego klocka porównujesz? Bo jak patrzę GLS wcale nie jest lżejszy ani nie ma więcej zasięgu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A nie mówiłem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PiotrFr: masz napisane we wpisie do czego porównuję, poczytaj sobie
oczywiście
Wszystko prawie ładuje się szybciej
źródło: 1000020640
PobierzCzyli porównujesz S klasę SUV z e klasą? Więc dlaczego nie np
@PiotrFr: bo tak mi się podoba
oczywiście
A jak weźmiesz w wersji z lpg to fabryczny bak benzyny ma 32 litry.
@kogut_20: Naprawdę? Odnośnie Renault i Mercedesa to się zatrzymałem na tym, że A-klasy mają ten sam silnik co Dacia na przykład ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kogut_20: Właśnie dla tego między innymi przestałem patrzeć aż tak na marki samochodów. Prawda jest taka, że dziś te auta bardzo często absolutnie niczym poza znaczkiem na masce się nie różnią.