Wpis z mikrobloga

Czy stosował ktoś #pregabalina na #polpasiec? Lub inne leki #tlpd #karbamazepina #amitryptylina
#medycyna #lekarz #ssri #psychiatria #leki #depresja

Mam już 3,5 tygodnia półpasiec, neurolodzy zalecają zwykle prege, byłem jeszcze w poradni bólu, dostałem plastry z lidokaina narazie 5 dzień biorę i średnio pomagają, co prawda jest lepiej ale trochę się boję że ból przejdzie do fazy przewlekłej, a z drugiej strony boję się brać prege bo miałem depresję, leki i udało się z tego wyjść bez żadnych leków, nie chce dostać nawrotu przez leki. Jak rozmawiałem z różnymi osobami na wykopie to wszystkim przechodziło po jakimś czasie ten polpasiec. Sam nie wiem co robić.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adreno420: pregaba działa na bóle neuropatyczne czyli takie wygenerowane przez uszkodzone nerwy Półpasiec się rozwija w nerwach więc pregaba może na to pomóc Nie wiem dlaczego uważasz że prega by miała zrobić ci depresję
  • Odpowiedz
  • 0
@toolonge bo jest to lek neurologiczny, w ulotce jest napisane że może powodować nawet myśli samobójcze, są też problemy z odstawieniem. Taki dość inwazyjny ten lek się wydaje
  • Odpowiedz