Wpis z mikrobloga

#przegryw
Czytam ten wykop i jestem trochę w szoku ile osób ma tu takie religijne rodziny.
U mnie z najbliższej rodziny to nikt se nie jest prawdziwie religijny i większość se teraz szkaluje kościół, mimo że se jesteśmy z polski b a nie jakiejś bananowej warszawki ehh
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrawaRenka: Religijność religijnością, problemem jest ślepy fanatyzm, który sprawia, że się niewierzących i odmienne wiary traktuje jak najgorsze ścierwa i wrogów.
  • Odpowiedz
i jestem trochę w szoku ile osób ma tu takie religijne rodziny.

@PrawaRenka: biorąc pod uwagę, że trwają wybory prezydenckie a kandydaci będący katolickimi fundamentalistami mają łącznie po 40 parę procent poparcia to nie wiem gdzie tu szok

Polska poza banieczką największych metropolii jest wciąż ultrakonserwatywnym społeczeństwem i nie sądzę żeby się to zmieniło w ciągu najbliższych 20-30 lat
  • Odpowiedz
  • 0
@teddyef: ale z drugiej strony, nie jest tak, że np wysokie poparcie mentzena wynika z tego, że on o swoich poglądach religijnych stara się mówić jak najmniej?
Podejrzewam, że do młodych, którzy na niego głosują najbardziej trafiają jego postulaty gospodarcze, a nie społeczne.
  • Odpowiedz