Wpis z mikrobloga

@_Morgoth_: Szczerze to co w tym takiego? Jakby mi ktoś nagrał dupę i to wstawił do neta, co mnie to obchodzi? Przecież wszyscy mnie tak widzą, świadomie tak wychodzę na ulicę, co z tego, że parę osób więcej to zobaczy w internecie?

Jak faktycznie było widać twarze, to mogą go pozwać o publikację wizerunku bez zgody, ale tak poza tym to nie łamał prawa o ile w danym miejscu nie
  • Odpowiedz
@_Morgoth_: No faktycznie wyglądają na smarkule. Ale nadal nie wiem czy policja może cokolwiek z tym zrobić. Zdjęcia mimo wszystko można sobie robić. Więc wydaje mi się, że jedynie "reakcja społeczna" tutaj wchodzi w grę. Jak już tyle o nim wiesz to być może wystarczyłoby, żebyś przekazał te informacje jego małżonce i pewnie by to wystarczyło, aby się ogarnął. O konsekwencjach prawnych ciężko tu mówić poza publikacją wizerunku jeśli takowa
  • Odpowiedz
@_Morgoth_: Taak bardzo potężny xD Po prostu z jednej strony śmieszny mnie, a drugiej żenuje kiedy widzę jak zgrywasz szeryfa który ,zwyrodnialców " którzy czasem cykną fotkę jakiejś dupeczce próbuje wsadzać do pierdla, przy okazji nie potrafiąc wskazać który z paragrafów mogą łamać. Powodzenia w ratowaniu świata i rozwiązywaniu podobnie ważnych i trudnych spraw xD przy okazji mam nadzieję że wleci również do Ciebie pozew od typa za zniesławienie.
  • Odpowiedz